Bent maradt foggyökér

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28327 Reply
  Kiss Orsolya
  Vendég

  Kedves doktor úr/nő!

  Van két felső örlő fogam aminek már csak a gyökere van meg a koronai rész letört.
  Ki kell majd húzni gondolom.
  A kérdésem az lenne, ilyenkor tényleg megnyílhat az arcüreg? S ha igen utána úgy hallottam tilos 6 hétig tüsszenteni orrot fújni bár ezt elég nehéz kivitelezni szerintem.
  Eléggé megijedtem ettől. És mi történik akkor ha a fogat nem pótoljuk?
  Nekem egy bölcsességfogam se nőtt ki. Ez mitől lehet? Van olyan maradó fogam is ami nem jött elő. Előre is köszönöm válaszát.
  További szép napot!

  (X) hirdetés
  #28337 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Orsolya
  A fogak sorsát a foggyökerek állapota határozza meg, amennyiben azok még épek, meg lehet próbálni a gyökérkezelést. Felső fogak eltávolításakor ritkán, de előforduló komplikáció az arcüreg megnyilása, melyet azonnal el is látunk, pár nap odafigyelés után probléma mentes a gyógyulás. Ha az eltávolított fogak nem kerülnek pótlásra, elindul egy leépülési folyamat a lágyszövetek es a csont tekintetében, csökken a rágóképesség, állkapocsizületi problémák jelentkezhetnek. Mindenképp érdemes pótoltatni a foghianyokat.
  A bölcsesség fog ma már egyre több esetben hiányzik. Van, hogy elő sem bújik, de van, hogy a fogcsira is hiányzik. Ha a bölcsessegfog nem bújik elő, probléma mentesség esetén nem kezelendő, ha annak csontból ÁN történő állása nem megfelelő, akkor eltávolítását javasoljuk. A fogcsira hiánya genetikára vezethető vissza, okát nem ismerjük
  Üdvözlettel

  #43472 Reply
  Sándor
  Vendég

  Jó napot letört 2 fogam csak a gyökér van bent és az lenne a kérdésem ebből ha bent marad lehet valami más bajom ha nem kezelik időben?

  #43552 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Sándor
  Az említett fogak, jelenleg is okozhatnak önnek problémát, későbbiekben sem javallott a mellőzésük. Státuszuk gyulladáshoz, fertőzéshez vezethet. Javaslom a fogak mielőbbi ellátását.
  Üdvözlettel

  #43686 Reply
  Vörös Alexandra
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!
  Pár napja húzták ki a baloldali felső bölcsességfogamat. Egy pici darabka a gyökérből beletört. A kezelőorvos azt mondta, hogy ez majd magától kilökődik. Igaz ez? Vagy ki kellene szedetnem?
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Szèp napot!

  #43718 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alexandra,
  Szakmai szemmel jobbnak látnánk a csontszilánk eltávolítását. Alapvetően előfordulhat az is, hogy kilökődik, de több esetben tapasztaltuk, hogy a későbbiek folyamán problémát okoz, melynek újabb beavatkozás az eredménye.
  Üdvözlettel:

  #44942 Reply
  Ágnes
  Vendég

  Jó napot kivanok !!
  Letört a fogam es benne,maradt a gyökere es van rajta fogkő is..hogy fogjak ezt kiszedni ?,
  Elore felek ettol …
  Köszönöm ..

  #44957 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Szakorvos kollegák korrekt érzéstelenítés mellett, sok esetben pillanatok alatt eltávolítják a bennmaradt gyökereket. Aggodalomra nincs oka.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Bent maradt foggyökér
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft