Bent maradt foggyökér

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28327 Reply
  Kiss Orsolya
  Vendég

  Kedves doktor úr/nő!

  Van két felső örlő fogam aminek már csak a gyökere van meg a koronai rész letört.
  Ki kell majd húzni gondolom.
  A kérdésem az lenne, ilyenkor tényleg megnyílhat az arcüreg? S ha igen utána úgy hallottam tilos 6 hétig tüsszenteni orrot fújni bár ezt elég nehéz kivitelezni szerintem.
  Eléggé megijedtem ettől. És mi történik akkor ha a fogat nem pótoljuk?
  Nekem egy bölcsességfogam se nőtt ki. Ez mitől lehet? Van olyan maradó fogam is ami nem jött elő. Előre is köszönöm válaszát.
  További szép napot!

  #28337 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Orsolya
  A fogak sorsát a foggyökerek állapota határozza meg, amennyiben azok még épek, meg lehet próbálni a gyökérkezelést. Felső fogak eltávolításakor ritkán, de előforduló komplikáció az arcüreg megnyilása, melyet azonnal el is látunk, pár nap odafigyelés után probléma mentes a gyógyulás. Ha az eltávolított fogak nem kerülnek pótlásra, elindul egy leépülési folyamat a lágyszövetek es a csont tekintetében, csökken a rágóképesség, állkapocsizületi problémák jelentkezhetnek. Mindenképp érdemes pótoltatni a foghianyokat.
  A bölcsesség fog ma már egyre több esetben hiányzik. Van, hogy elő sem bújik, de van, hogy a fogcsira is hiányzik. Ha a bölcsessegfog nem bújik elő, probléma mentesség esetén nem kezelendő, ha annak csontból ÁN történő állása nem megfelelő, akkor eltávolítását javasoljuk. A fogcsira hiánya genetikára vezethető vissza, okát nem ismerjük
  Üdvözlettel

  #43472 Reply
  Sándor
  Vendég

  Jó napot letört 2 fogam csak a gyökér van bent és az lenne a kérdésem ebből ha bent marad lehet valami más bajom ha nem kezelik időben?

  #43552 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Sándor
  Az említett fogak, jelenleg is okozhatnak önnek problémát, későbbiekben sem javallott a mellőzésük. Státuszuk gyulladáshoz, fertőzéshez vezethet. Javaslom a fogak mielőbbi ellátását.
  Üdvözlettel

  #43686 Reply
  Vörös Alexandra
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!
  Pár napja húzták ki a baloldali felső bölcsességfogamat. Egy pici darabka a gyökérből beletört. A kezelőorvos azt mondta, hogy ez majd magától kilökődik. Igaz ez? Vagy ki kellene szedetnem?
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Szèp napot!

  #43718 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alexandra,
  Szakmai szemmel jobbnak látnánk a csontszilánk eltávolítását. Alapvetően előfordulhat az is, hogy kilökődik, de több esetben tapasztaltuk, hogy a későbbiek folyamán problémát okoz, melynek újabb beavatkozás az eredménye.
  Üdvözlettel:

  #44942 Reply
  Ágnes
  Vendég

  Jó napot kivanok !!
  Letört a fogam es benne,maradt a gyökere es van rajta fogkő is..hogy fogjak ezt kiszedni ?,
  Elore felek ettol …
  Köszönöm ..

  #44957 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Szakorvos kollegák korrekt érzéstelenítés mellett, sok esetben pillanatok alatt eltávolítják a bennmaradt gyökereket. Aggodalomra nincs oka.
  Üdvözlettel:

  #45452 Reply
  Molnár Pál
  Vendég

  Szèp napot! Kis segitsègre lenne szüksègem,előre is köszönöm..8 napja a baloldali,alsó hátsó bölcsessèg fogamat huzattam ki,úgy mentem be a Szentkirályi utcába,hogy semmi fájdalmam nem volt,csak zavart a lyuk,az elszuvasodott fogamon,mert mindíg ètkezès után fogpiszkálóval szedegettem ki a dolgokat..azóta fáj,az álcsontomon is duzzanat,csirokmirigyem is egyvonalban fáj,ès a fejem is fáj,lüktet..röntgen felvètelt látván,a gyökèr hátrahúzodó volt..nem.lehetsèges hogy a gyökèr beletört azèrt fáj? 1 hèt fájdalom kicsit soknak tünik..nyakamon a mirigy,csomó az álcsontomon a húzás helyèvel egy vonalban.ez normális?MI a teendőm?ès ha hibázott? Igazándibol másik fogammal is gond van,azt mondta azt kène kezelni..mondtam kedves doktornő,azt majd legközelebb,lèpèsröl lèpèsre,mert fájdalmam nincs..elsősorban azt szeretnèm huzatni,ami zavar..idegesnek tünt,majdnem hogy kiszáltam a szèkböl..koleganőjènek mondtam is,hogy mivel megszólaltam,,nem rossz,nem csunya stilusba,ezèrt nemfogja rendesen.elèrzèsteleniteni,vagy nem úgy fogja csinálni..azt mondta fogász koleganője ne.aggódjak,nem úgy van.nyugodjak.meg..ès visszatèrt a szájsebèsz koleganője,ès hozzámlátott…lehet hogy agyban èn.reagálom túl hogy hibázott,,de fájdalmam van…remèlem minden.rendben.lessz,nem.hagyott.bennem beletört gyökeret,,ès lehet ez.is normális állapot..nemtudom..50èves vagyok,ez a harmadik fogam amit húztak,a másik kettő is bölcsessèg fog volt,DE ezt nem èreztem..lehet mivel ennek.a fognak hátrahajló gyökerei voltak,talán ezèrt van ez?.most is hajnal 1 óra,nemtudok aludni..gyógyszert sem ajánlott..Köszönöm megtisztelő válaszát,ès elnèzèst hogy szavartam..Minden jót kívánok,jó egèszsèget.

  #45453 Reply
  Molnár Pál
  Vendég

  Elnèzèst,helyesbitettem az e mail cimem..nem.barbusmolnar….
  barnusmolnar49@outlook.com

  #45506 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Pál!
  Bölcsességfog húzását követően teljesen normális az arc és a nyirokcsomók duzzanata illetve a fájdalom. Amennyiben panaszai nem múlnak el, úgy javasoljuk, hogy konzultáljon fogorvosával, egy személyes vizsgálattal és egy kontroll röntgenfelvétellel könnyedén diagnosztizálható, hogy mi okozza panaszait. A kezeletlen szuvas fog gyulladás esetén szintén okozhat fájdalmat, javasoljuk, hogy mielőbb kezeltesse az érintett fogat a további panaszok elkerülése érdekében.
  Jobbulást kívánunk!

  #50988 Reply
  Sándor
  Vendég

  Tisztelt doktornő/ úr. Olyan kérdéssel fordulok önhöz. Kaptunk egy körzeti orvost, újat. Ki akarta 4-5 baloldalt szedni a fogam. De csak egy jött ki. A másikat ki mozgósította és beküldött szájsebészetre. Az lenne a kérdésem, olyannyira fáj hogy 4-5 óránként flrktor. Dalacint tegnap keztem el szedni, ez mulasztani fogja a fájdalmat, míg bejutok szájsebészetre ? Le lett a gyökérről fejtve az íny.

  Válaszát köszönöm

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Bent maradt foggyökér
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft