Begyulladt íny erőteljes sikálása

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #47146 Reply
  Ági
  Vendég

  Üdvözletem!

  Azt a tanácsot kaptam egy fogorvostól a begyulladt ínyemre, hogy amilyen erősen tudom, sikáljam a fogkefével körkörösen, hogy jöjjön ki a vér. Kifejezetten brutálisan erősen kell csinálni, mert csak akkor jön ki a vér: ez nagyon kellemetlen, fájdalmas, karistoló érzés nekem. Először nem is értettem, mennyire erősen kell, a fogorvos nyomta bele teljes erővel a kefét az ínyembe maga szemléltetésül és tényleg kifejezetten rossz érzés, mintha magát az ínyt sikálnám le a helyéről.

  Azt mondja, ha egy hétig ezt csinálom, megszűnik a probléma, más tanácsot nem adott. A kérdés, hogy ez mennyire bevett tanács? Félek, hogy ez a kifejezetten teljes erőből körkörös sikálás tönkreteszi az ínyt a környéken esetleg, leradírozza róla. Plusz úgy érzem/látom, hogy felsértegeti a legfelső rétegét. Folytassam ugyanígy, ez egy bevett dolog, amivel megéri szenvedni?

  Köszönöm:

  Ági

  #47151 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ági!
  Látatlanban nem ítélhető meg az íny állapota, de javasolnánk, hogy keressen fel egy parodontológus szakorvost, aki szükség esetén mélytisztítással segíthetne megszüntetni az ínygyulladást. Ha kétségei vannak, inkább forduljon szakorvoshoz, nehogy nagyobb kárt tegyen az ínyében.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #47152 Reply
  Ági
  Vendég

  Köszönöm, de ezt maga a parodontológus szakorvos mondta, hogy így csináljam, ilyen extrém izomból sikálással (ami pici fehér hegeket eredményez) és ha kevésbé erőteljesen csinálom, akkor letol miatta. De akkor majd bejelentkezek egy másikhoz is inkább, hogy ő mit mond erre, ez mennyire normális tanács fogínygyulladásra.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Begyulladt íny erőteljes sikálása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft