Barázdazárás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18240 Reply
  Orsolya
  Vendég

  Szép Jó Napot! 🙂

  3 gyermekes Anyuka vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy mikor van valójában szükség a barázdazárásra? Pontosabban hány éves kortól?

  Ami miatt kíváncsi vagyok erre az az, hogy a legnagyobb gyerekemnek már 6 évesen erősen ajánlották az oviban, ahová járt és akkoriban el is mentünk a gyermekfogászatra, ahol el is végezték a fogain. Középső gyermekemnél, aki most jár nagycsoportba viszont már 2-szer is rákérdeztem a fogorvosnál és azt mondta, hogy nincs szükség rá, majd ráérünk akkor, ha az összes maradandó foga kinő. Véleményem szerint legidősebb gyermekemnél a 6 éves korban elvégzett barázdazárás (a napi szinten elvégzett fogmosásokon kívül) is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mai napig gyönyörű, egészséges fogai vannak és még csak hírből sem ismeri a fogszuvasodást. Középső gyermekemnek viszont érzékenyebb fogai vannak pici korától kezdve (2 évesen letört az egyik fogának a fele, elszíneződött egy foga stb.) és félek, hogy akármennyire is gondosan ápoljuk fogszuvasodás lesz a vége. Mitől függ az hogy a barázdazárást hány évesen végzik el? Vagy ez is fogorvosfüggő? Várom mielőbbi válaszát.

  #18246 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Orsolya!

  A frissen előtört kis- és nagyőrlő fogak esetében, lehetőleg az előtörést követő fél-egy éven belül, vagyis körülbelül 6 éves kortól javasolt a kezelés.
  A barázdazárást mindig fogorvos javasolja pontos diagnózis és annak alapján, hogy a páciens mennyire veszélyeztetett fogszuvasodás szempontjából. Elsősorban a mélyen barázdált fogak esetében bír nagy jelentőséggel.
  Üdvözlettel: VDent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Barázdazárás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft