Arcüreg kilyukadása húzás után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33851 Reply
  Tamás
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  A problémám az lenne, hogy közel 10 éve, ki kellett húzni az egyik felső fogamat, ami miatt sajnos az arcüregem is kilyukadt. Ezt sebészi úton korrigálták. Évekig nem volt gondom, de egy arcüreggyulladás után visszatérő problémává vált, hogy a kihúzott fogam helye fáj. Azóta a mellette lévő fogamat már kellett tömni, gyökérkezelésre is szükség volt. Ekkor megkérdeztem a fogorvosomat, mert többszöri gyökértömés után is éreztem fájdalmat, hogy szerinte ez most mi, mert pontosan nem tudtam beazonosítani, hogy tulajdonképpen hol is fáj (a kihúzott helye, vagy a frissen gyökérkezelt, ami pont mellette van), Ő azt javasolta, hogy keressek fel egy fül-orr-gégészt. Ezt meg is tettem, aki megállapította, hogy valóban van gyulladás, gyógyszerrel lett kezelve. Viszont a fájdalom azóta is időről-időre ismét előjön. Ami érdekes, hogy a fájdalomcsillapító sem használ igazán. Próbáltam kézzel kicsit nyomkodni a korábbi húzott helyet, mintha valóban onnan indulna a fájdalom, és kissé sercegő érzést is ad nyomásra.

  #33862 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás
  Kérdésére válasz alapos kivizsgálást követően adható. Javasolnék egy fogászati CBCT vizsgálatot, melynek kiértékelését követően, az eddigi leletezés és vizsgálati anyag ismeretében, egzakt meghatározható, hogy a probléma szájüregi eredetű e, avagy valóban további fül-orr- gégészeti kezelésekre szorul. Fontos lenne tudni mire reagál a szervezet, mikor, milyen körülmények között, vagy után tapasztalja a fájdalmat. Javasolnék egy átfogó szájüregi és diagnosztikai vizsgálatot és konzultációt.
  Üdvözlettel:

  #33864 Reply
  Tamás
  Vendég

  Köszönöm szépen a választ’
  Kérdésem az lenne, hogy az említett CBCT vizsgálatot hol lehet elvégezni?
  Utána Nyíregyházán lenne lehetőségem egyeztetni az eredményről.

  #33877 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás,
  Miskolci, Nyíregyházi, és Budai rendelőnkben van lehetősége fogászati CBCT vizsgálatot készíttetni, illetve a diagnosztikai központok bármelyikében, aki rendelkezik fogászati CBCT készülékkel
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Arcüreg kilyukadása húzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft