Arcureg gyulladas miatt fajhat a bal felso fogsorom?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30811 Reply
  Akos
  Vendég

  Kedves Orvosok!

  Kb ket hete megvoltam fazva ami ugy elhuzodott hogy meg mindig tart. Nehany napja az ingyemtol felfele ahol mar csontos es csatlakozik az arcom belulrol ott a csont erosen faj es feszit. Lentebb az ingy es a fog pedig nem. Viszont beazonosithatatlanul faj a negyestol a hatos fogig mikor melyik de leginkabb a hatos az is nyomasra meg harapasra.
  Voltam tegnap orvosnal aki nem tudott mit kezdeni velem mert rontgen alapjan semmit sem lat viszont erdekes hogy a hatos az erzekeny amikor az es a hetes gyokerkezelt. Viszont igy az otost nem kezdte el gyokerkezelni hogy nem latott semmit a rontgenen.
  On szerint mi allhat a hatterben? Koszonom a segitseget.

  #30813 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ákos,
  Látatlan a helyzetet megítélni sajnos nem tudjuk. A pontos diagnosztika alapfeltétele a diagnosztikai felvétel kiértékelése és a szájüregi probléma. Nyilván van olyan eset, mely betegség pusztán kisugárzik a fogra, de ez viszonylag ritka. Ha a röntgen felvétel nem mutatott eredményt, viszont a fogak érzékenyen reagálnak ajánlott a fogászati CBCT felvétel készítése, mely sok esetben jelentősen informatívabb, mint a röntgenfelvétel. A gyökérkezelt fog is válhat panaszossá.
  Fogászati CBCT készítését javaslom, és az azt követő diagnózis szerinti ellátást.
  ÜDvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Arcureg gyulladas miatt fajhat a bal felso fogsorom?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft