Arcduzzadás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32541 Reply
  Fogfájás
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
  Kb. 4-5 éve lett betömbe a felső metszőfogam, mikor tömte az orvos közölte, hogy sajnos olyan rossz helyen van a romlás közel a gyökérhez,hogy majd a jövőben valószínűleg gyökérkezelni kell.
  Múlthét pénteken pici fájdalmat, érzékenységet éreztem a fogamban. Szombat estére már egy kicsit dagadt volt az arcom. Vasárnap és hétfőn már rendesen bedagadt a fél arcom, főleg a számnál orromnál, a szemem még nem.
  Így hétfőn orvoshoz fordultam, ott röntgen készült róla, amiböl kiderült hogy azzal a foggal van probléma amelyiket emlitettem.
  Így felirtak antibiotikumot és jövőhéten kell vissza mennem, és elvileg gyökérkezelés lesz.
  Aggódok ezzel kapcsolatban. Ön szerint nem probléma, hogy nem nyitották meg a fogat, nem vették még ki a tömést. Így nem tudom hogy tud majd kiürülni az esetleges váladék. A fogam nem fáj, viszont az arcom feszít és nyomásra fáj.
  Tegnap este és ma reggel már bevettem az antibiotikumot még javulást nem tapasztalok, hanem inkább mára még dagadtabb lett. Továbbra is szedem majd. Ön szerint muszáj kinyitni a fogat? vagy így is várható a duzzanat csökkenése?
  Előre is köszönöm válaszát.

  #32543 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező
  A diagnosztikai vizsgálat ismeretének hiányában konkrét válasz nem adható. Nyilván az antibiotikum segít, de a felgyülemlett váladék a fog megnyitását követően tud távozni. Ha tünetei tovább fokozódnak haladéktalanul keresse fel fogorvosát
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Arcduzzadás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft