Álút

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24494 Reply
  Dániel
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  Mit jelent ha álút képződika gyökércsatorna utolsó haramadában és mik ennek a lehetséges okai?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #24503 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dániel,
  Ez egy komplikáció, mely gyökérkezeléseknél előfordul. Az álút, egy „vakcsatorna”, mely a gyökérkezelés során keletkezhet, amikor a gyökércsatornaműszer nem a helyes, hanem más, eltérő útvonalon haladt tovább. Ilyen esetekben a fogorvosok gyökércsúcsi rezekciót ajánlhatnak, mely a gyökércsúcs csonkolásával jár. Rutinfeladat, helyi érzéstelenítésben végzik, egy metszéssel a lebenyen a csontból kiemelik a gyökércsatorna kezelhetetlen részét.
  Üdvözlettel:

  #24504 Reply
  Dániel
  Vendég

  Igen,esetemben is a fent emlitett módszert ajánlották. Ez felső rágófog esetében is biztonságosan kivitelezhető eljárás? A műtétet követően megszünik a harapási kellemetlenség?Körülbelül hány percig tart a műtét?

  #24506 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dániel,
  Igen, ez a beavatkozás biztonsággal elvégezhető. Nyilván szakorvosi beavatkozás, de aggodalomra nincs oka. A műtét viszonylag rövid, zsibbadással együtt, maximum 30 perc 🙂
  A beavatkozást követően számolni kell dagadásra, fájdalomra és érzékenységre. Ez teljesen természetes mellékhatás, mely napról napra könnyebb lesz az Ön számára, pár nap alatt teljesen elmúlik. Ezt követően foga vélhetően panaszmentessé válik.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Álút
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft