Általános kérdés, fogmosás, fogzománc témakör

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24009 Reply
  Kata
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Elnézést kérek a zavarásért.Nemrég voltam fogászati ellenőrzésen egy gyulladás miatt – ezért készült egy teljes fogászati panorámás röntgen is. Szerencsére a gyulladás nem fogászati jellegű volt (hanem fül-orr-gégészeti de szerencsére ez is csak kisebb probléma volt). Nincs fogszuvasodásom, se semmilyen problémám a fogaimmal, viszont a röntgenből az derült ki hogy nincs már fogzománcom csak a dentin van még meg (31 éves vagyok). Hosszú évek óta Elmex Sensitive ill. Elmex Erosion Protection fokrémeket használok és hetente 2-3szor szájvízzel is öblögetek fogmosás után. Okozhatta az Elmex fogkrém használata azt hogy már nincs fogzománcom? (Korábban, Elmex használata előtt még volt a röntgenen fogzománcom.) Ez azt jelenti, hogy gyorsabban fognak romlani fogaim?

  Szíves válaszát előre is köszönöm!

  #24023 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kata,
  A fogzománc sérülésének több oka is lehet, lehet oka elkoptatásának a fog erős mosása, a helytelenül megválasztott fogkefe, a fogcsikorgatás, a fogerózió stb.
  Ennek meghatározásához fizikai vizsgálatra van szükség. A fogzománc sérülése akár a fogak elvesztéséhez is vezethet, ezeknek mihamarabbi kezelése ajánlott.
  Üdvözlettel:

  #24044 Reply
  Kata
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Köszönöm a gyors és szíves válaszát. Sajnos fogcsikorgatás éjszaka és erős fogmosás mindenképpen fennáll nálam… Semmiképpen sem fogom ezt ennyiben hagyni.
  Még egyszer nagyon köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Kata

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Általános kérdés, fogmosás, fogzománc témakör
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft