Állkapocsízület gyulladás?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22586 Reply
  Ombodi Marianna
  Vendég

  Tisztelt doktor úr?

  Sajnos másfél éve szenvedek , állkapocs fájdalommal. A jobboldalon fáj , az ízület környéke a fülem a nyakam kisugárzik minden felé a fájdalom . Valamikor jobb valamikor meg nagyon fáj. Éjszakai fogvédőm is van azt szoktam éjszaka is használni, de napközbe is szoktam néha mikor jobban fáj. A baloldalamon felül hiányzik 3 rágófog a többi fogam meg van és nem is rosszak. Kérdezném hogy lehetséges e hogy a fogak hiányzásától fájhat e az állkapcsom ,a (fogak pótlása folyamatban van) és hogy utána vissza e áll az eredeti pozíciójába és meg szűnik e a fájdalom? Aflamin gyógyszert kaptam de sajnos az nem használ, milyen gyógyszert szedhetnék a gyulladásra?

  Köszönettel: Ombodi Marianna

  #22589 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Marianna,
  Engedje meg nekem, hogy ne ajánljak Önnek gyógyszert. Többféle gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító létezik, de az Ön által leírtakból, csak tippelgetni tudok a problémára. Nyilván összetett kérdést igyekszik orvosolni kezelőorvosa, így kapott éjszakai harapásemelőt.
  Miután pótlást említ, én azt gondolom, hogy a harapással is lehetnek gondok, így első sorban azt korrigálja fogorvosa, majd ezek után jöhet a pótlás. Ezeknek a emelőknek a viselése eleinte okozhat nagyobb kellemetlenséget a korábbiaknál, de a rendszeres használat következtében a helyzet javul, feladatuk az állkapocs normál pozícióba állítása, a harapási és rágási rendellenességek megszűntetése.
  Azt gondolom, hogy ha a harapás rendeződik, az állkapocsizületi problémák is megoldódnak, ha pedig a fogpótlás elkészül, akkor lesz a megoldás sokkal jobb.
  De amennyiben továbbra is panaszos, mint ahogy most is említi, konzultáljon kezelőorvosával, kérje esetleg a gyógyszere cseréjét, vagy javaslatot másfajta fájdalomcsillapítóra, gyulladáscsökkentőre
  Jobbulást Önnek, és kitartást a

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Állkapocsízület gyulladás?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft