állkapocsfájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23035 Reply
  Lestyán Ágnes
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

  Lestyán Ágnes vagyok, 34 éves nő. Állkapocsfájdalommal fordulnék Önhöz! Pár hette kezdődött a jobb oldali ákapcsom fájni. Főként akkor fáj, amikor nyitom a számat, vagy erőssebben rágok. Még a fájdalom kezdtetekor elmentem a fogorvosomhoz, mivel arra gyanakodtam, hogy a bölcsességfogam kezdett nőni. Ő azt mondta, hogy ránézésre nem egyértelmű, hogy az lenne, de ha továbbra is fáj, akkor szájsebészet.Kaptam is beutalót. Mivel kicsit csillapodott a fájdalom, és a diagnózis sem volt egyértelmű, nem szántam rá magam a műtétre. Múlt héten jártam a háziorvosmnál, aki írt valamilyen gyulladsácsökkentőt, bár semmilyen vizsgálat nem történt, de nem tudtam beszedni, mert allergiás lettem rá. Két napja felerősödött a fájdalom. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint melyik irányba induljak tovább? Inkább szájsebészet a bölcsességfog miatt. Vagy lehet ez valamilyen izületi gyulladás inkább?

  Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel: Lestyán Ágnes

  #23042 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes,
  Látatlanban ezt nem lehet eldönteni. Javasolnék egy korrekt diagnosztikai és fizikai vizsgálatot, hogy egyáltalán megállapítható legyen, mi okozza a fájdalmat. Okvetlen szakorvosi beavatkozást igényel, így jó, hogy Ön már rendelkezik beutalóval. Javasolnám, hogy fáradjon el a szájsebészetre, mondja el a panaszait, és kezdjék el a kezelését. Ott egyértelműen kiderül, hogy a bölcsességfoga okozza e a problémát, vagy az álkapocsizület gyulladt be.
  Amennyiben a bölcsességfoga még nem bújt elő, esélyes, hogy az a gondok forrása. Ez a folyamat akkor is kényelmetlen tud lenni, ha egyébként nincs probléma a foggal, csak épp nehezen tör elő.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: állkapocsfájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft