Állkapocsfájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29868 Reply
  Mary
  Vendég

  Tisztelt Cím!
  Lüktető fájdalmat éreztem éjjel a jobb alsó 3 fogat átfogó koronámnál. Másnap – bár enyhült a fájdalom – bejelentkeztem a fogorvosunkhoz. Ez a korona egyébként gyökérkezelt fogakon van rajta. Következő nap meg is röntgenezte a fogamat és nem látott semmit. Azt mondta előfordult, hogy a korona alá beszorul valami és megduzzad. Ez pár nap alatt elmúlik. Sajnos azóta azonban hol alig, hol meg kicsit hevesebben fájt ismét. Két napja elmentünk a Body kiállításra és ott gondolom a ventilátortól bedurrant ismét, amikor is már gyógyszert kellett bevennem. Ekkor már egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy a hármas koronánál van a baj, mert az előtte levő – ugyancsak koronás – fog is fájt és az egész jobb állkapcsom is. Következő nap éreztem ugyan, de kibírható volt. Eléggé jól bírom a fájdalmat, de este lefeküdtem és 2-kor hajnalban arra ébredtem, hogy szinte lüktet. Gyógyszer, aztán megpróbáltam aludni. Reggel 6 után újabb gyógyszer. Azóta is tompán fáj.
  Érdeklődnék, hogy azonkívül, hogy öblögetek és hétfőn kérek időpontot újra a fogorvostól, mit tehetek, illetve hová érdemes még elmenni ezzel a problémával?
  Köszönettel:Mary

  #29874 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mary
  Javasolnék egy teljes állkapcsot érintő diagnosztikai és fogászati vizsgálatot. Jelenleg a fajdalomcsillapitáson túl többet nem tehet, a vizsgálatokat követően viszont meghatározható a problémás fog, melynek kezelését javaslom.
  Üdvözlettel

  #29920 Reply
  Orsolya
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  Pár napja nehezen tudok rágni a bal oldalon, és ma reggelre már az ásítás is nehezen ment annyira fáj az állkapcsom. Próbálom tornáztatni is, de érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor mi a teendő? Esetleg kezdjem egy fogorvosi vizsgálattal?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #29925 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Orsolya
  Okvetlen fogászati vizsgálatot javaslok. Elképzelhető hogy a bölcsesség fog növekedése okoz problémát, de egyéb gyulladás is szoba jöhet
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Állkapocsfájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft