Állkapocs probléma

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31226 Reply
  László
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!

  Kb 3 éve először érzékeltem, hogy ébredés után, mint ha kicsit be lenne akadva a bal oldali állkapcsom, de ki tudtam nyitni a számat, tudtam ásítani, gondoltam, biztosan csak megnyomtam. Mikor aznap evésre került a sor, akkor döbbentem rá, hogy abban a pozícióban (előre tolva az állkapcsomat) már nem tudom rendesen kinyitni a számat. Próbáltam masszírozni/nyomkodni/erőltetni, semmi haszna nem volt, viszont másnap reggelre magától elmúlt. Ez azóta jó párszor előfordult, legtöbb esetben visszaállt pár órán belül, rosszabb esetben volt, hogy napokig nem volt semmi változás, és akármit csináltam, sehogy nem akadt vissza magától, csak majd egyszer, amikor „ő” gondolta.
  Próbáltam kísérletezgetni, hogy ha a bal oldalamon alszok, akkor kevesebb volt az esély, hogy beakadjon, de most már nem tudok mit tenni ezzel.

  Az elmúlt hetekben ez a probléma olyan szintre fokozódott, hogy már muszáj vagyok foglalkozni vele, mert minden reggel úgy kelek fel, hogy érzem, hogy bal oldalon be van akadva az állkapcsom. Ébredéstől számítva általában 3 óra alatt szokott úgy megszűnni, hogy hallok egy kattanást. A kattanás után már előre tudom tolni az állkapcsomat, ilyenkor úgy tartom egy 5-10 percig, mert kiakadás után egy nyelés, vagy rossz mozdulat esetén is képes visszaakadni.

  Napközben nincs ezzel problémám, mindig csak ébredés után jön elő.
  (Azt figyeltem még meg, hogy ha felfelé tartom a fejemet, és úgy mozgatom az állkapcsomat, akkor is képes beakadni.)

  A kérdésem az lenne, Ön mit javasol, mi lenne erre a megoldás? Elég egy fogorvost felkeresnem, hogy megállapítsa a problémát? Elképzelhetően milyen beavatkozásokkal járna egy ilyen eset?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #31236 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves László,
  A probléma meghatározásához elég egy fogorvost felkeresnie, aki a diagnózist követően vagy kezeli a problémát, vagy szakrendelés felkeresésére tesz javaslatot.
  Az állakpocsizületi problémák manapság gyakran előforduló panaszok, melyeknek kiváltó okát vizsgálni szükséges. Ezt követően lehet meghatározni az alkalmazandó terápiát, mely lehet egyszerűen egy harapási rendellenesség, de akár fog eredetű probléma is. Látatlan nem tudjuk sajnos megítélni a helyzetet, így okvetlen fogászati konzultációt és diagnosztikai vizsgálatot javaslunk.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Állkapocs probléma
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft