állkapocs, iny érzékenység, fejfájás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23762 Reply
  Bekker Krisztina
  Vendég

  Tisztelt Dr.Ur!
  Pár hónapja járok fogorvoshoz. Úgy kezdődött,hogy elkezdett fájni a jobb oldali állkapcsom, szinte szájzáram lett. A fogász áttömte a 6-os és a 8-as fogamat. A dolog tovább ment a teljes számban már nyomásérzékeny és a nélkül is a fáj az állkapcsom, sőt arccsont, fog érzékenység, hátul a nyakból kiinduló izom, és egészen a fül mögötti izom fel a fejem tetejéig. Nyomás érzékeny, de anélkül is nagyon fáj. Azóta szédülök is. Vissza mentem a fogászhoz, kihúzta a jobb oldali 8-ast, de még a 6-os mindig érzékeny maradt, belül az inyem meg is van duzzadva. Két hete lett kihúzva a 8-as fogam.
  Sajnos nagyon stresszes vagyok, előfordult hogy reggelre úgy ébredtem,hogy össze volt szorítva a fogam. A fejfájás és a szédülés teljesen megkeseríti a napjaimat, éjjel nagyon nyomásérzékeny amikor ráfekszem. Voltam közben neurológusnál a fejfájás és a szédülés miatt, kaptam rá Divascant de semmi, igaz még csak 1 hete szedem. Nem tudom hogy keressek-e másik fogorvost, mert ide hiába megyek vissza nem igazán kapok hasznos tanácsot. A 6-ost kétszer tömte át, de nem lett jó az sem. Egyébként csináltattam panoráma röntgent nem mondott rá semmit sem. Van kettő elfekvő bölcs fogam alul, melyeket majd kivetetek ,mivel sajnos 5 éve vannak olyan fájásaim test szerte, amivel szintén tanácstalan vagyok. Már megjártam mindent , nem találnak semmit sem.
  Ezek a panaszaim kb február óta vannak, már kicsit befordultam magamba tőle, mert nem jutok egyről a kettőre. Kérem a Dr. Urat, hogy legyen szíves valamilyen tanácsot adni nekem.
  Tisztelettel és köszönettel: Molnárné

  #23785 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina,

  Nem feltétlen fogászati a panasza, de ennek megállapításához mindenképpen klinikumot javasolnék, ahol egy CT vizsgálatot követően konkrét diagnosztizálható a fogászati eredet.
  Üdvözlettel:

  #23790 Reply
  M. Kriszti
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr.
  Csináltattam arcüreg CT-t, melyre a következő volt a vélemény:
  Mindkét oldali felsõ 6. fog gyökere kissé az azonos oldali arcüreg alsó
  pólusába ér.A jobb arcüreg alsó harmadában discret nyálkahártya duzzanat látható,
  egyebekben légtartó orrmelléküregek.
  Kop. MR- in is voltam ahogy annyit írtak,hogy a fehérállományban néhány apró leasió látható, de azon kívül minden jó volt. Erre kaptam 1 hónapig a Divascant, még csak 1 hete szedem, de semmi. Ma úgy keltem,hogy nagyon fájnak a fogaim és az állkapcsom, szerintem össze szorítva aludtam.
  Sajnos folyamatos fej, iny, állkapocs fájdalmam van ezektől függetlenül.
  Tisztelettel: B.Kriszti

  #23791 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina,
  Javasoljuk továbbra is a klinikai kivizsgálását, a CT szakorvosi értelmezését valamint, hogy szedje tovább a javallott gyógyszereket. Hosszútávú terápia esetén 1 hét alatt meg nem várható lényeges javulás
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: állkapocs, iny érzékenység, fejfájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft