Állkapocs fájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20702 Reply
  Dia
  Vendég

  Üdvözlöm!
  A következőben szeretném a véleményét kérni.
  Olyan fájdalommal küzdök már pár hete, hogy bal oldalt az állkapcsom az alsó (néha becsatlakozik a felső sor is, de van hogy a fél arcomra kisugárzik) véletlenszerűen elkezd fájni, majd abba marad, rövidebb hosszabb időszakok váltogatják egymást egy napon belül. Éjszaka is többször felébreszt a fájdalom. Nem lüktet, nincs bedagadva, lyukas fogam nincs (kb 1-2 hónapja lett minden látható probléma kezelve). A fájdalmat talán úgy írnám le, ahhoz hasonlít, amikor hideg/meleg érintkezésre bele hasít a fájdalom, és utána még sajog, fáj egy darabig. Nálam most a belehasítás nincs csak a sajgó fájdalom, majd ahogy jött úgy megy (de eltart 10 perctől 1-2 óráig is, mintha ki akarja szakadni az arcom fél oldala). A fájdalom csillapítók nem hatnak (algoflex, cataflam). Az esetek többségében az óvatos, puha sörtés kefével való átmasszírozásra megszűnik a fájdalom egy időre (de sokszor persze magától is), majd újra kezdi egy idő után. Minden fogam megvan még, némelyik elég nagy töméssel. Minden tömésem fehér tömés. A bölcsesség fogam csak a felsők vannak kint (félig), még sosem gyulladtak be. Az alsó bölcsesség fogak íny alatt vannak, rossz irányban, ha igaz (fogsor felé), így azok nem fognak kijönni, csak ha egy szájsebész kiveszi őket.

  Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
  Dia
  (Dia, 31)

  #20708 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Dia!

  Az állkapocs problémát nagy mértékben befolyásolják a bölcsességfogak.
  Tehát az Ön esetében javasolt minél előbb eltávolítani őket, hogy panasz mentes legyen.
  Szívesen fogadjuk klinikánkon, alább láthatóak az elérhetőségeink!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20724 Reply
  Dia
  Vendég

  Köszönöm a visszajelzést!
  Időközben a helyi rendelőben (fogorvosi körzetemben) készült egy panoráma rtg, és a helyi fogorvos szerint az alsó bölcsesség fogak próbálnak előtörni, valami olyasmit mondott, hogy kint vannak a csontból, és egy vékony bőrréteg fedi őket, de a hely hiánya és a 45 fokos szögük miatt nem fognak kijönni, így szájsebészeten kellene kiműteni őket.
  Addig is kaptam flector 50mg fájdalom csillapítót, bár a fájdalmam (bal oldali alsó-felső állkapocsban, szájpadban) huzamosabb idő után fájdalomcsillapító nélkül is enyhülni látszik (a vissza-vissza térés egyre ritkább és nem is olyan intenzív), viszont ami vissza maradt, és nagyon kellemetlen, hogy a bal felső 4-es fogam érintésre nagyon érzékeny. Ami azt jelenti, hogy ha a nyelvemmel megérintem is fáj, vagy ha beszéd közben az ajkam hozzá ér, szintén. Olyan hasító érzésem van benne, mint a hideg/meleg érintkezéskor fordul elő (nyilván hideg/meleg érintkezés ez esetben nincs). A fogorvos állítja, hogy az alsó bölcsesség fogam az arcidegeken keresztül azt az idegszálat bántja, aminek az idegkilépése a felső 4-esnél található, és a fogammal nincs semmi baj.
  Megmondom őszintén, én furcsállom, hogy ilyen távolra elérne a bölcsesség fogam, és félek attól, hogy esetleg egy gyökérkezelésre szoruló fogról van szó (a felső 4-es esetében), amit kezelés nélkül elveszíthetek. Mivel nagyon a „kirakatban” van, ezért különösen érzékenyen érintene a dolog.
  Várom kedves véleményét, hogy valóban megalapozott lehet e a szaktársa feltevése, és megnyugodhatok e a bal felső 4-es fogamat illetően.

  Nagyon szépen köszönöm!
  Dia

  #20725 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Dia!

  Megtörténhet, hogy két párhuzamosan futó probléma valamelyikéhez jobban köthetőek a panaszok, de ahhoz nem fér kétség, hogy bölcsességfog sok módon igen távol is okozhat fájdalmat. A teljes körű terápia így a bölcsességfogak eltávolítása, és a többi fog vizsgálata, nyomon követése. Ne aggódjon, nálunk nem marad fog kezeletlenül.

  üdvözlettel
  Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Állkapocs fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft