Állkapocs csont körüli fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46415 Reply
  Kállai Andrea
  Vendég

  Jó napot!
  75 éves édesanyámról lenne szó, kB 2 évvel ezelőtt eltávolítattuk az összes fogát, és mű fogsort csináltatok neki. Nem tudta használni, mert sebes lett tőle az ínye, kényelmetlen volt neki, ezért nem is használta. Azután csináltattunk neki egy másikat. De azt sem tudta használni, mert a felső állkapocs csontját fájlalta. 2 hónapja erősödött a fájdalma a felső állkapocs résznél. Több magánorvosnál is voltunk, de senki nem csinált vele semmit a röntgenen kívül. Azt mondták, hogy az ínye nincs begyulladva. Egy pár éve reumás fájdalmakkal is küzd, és azt tapasztaltuk, hogy ha erős front van, akkor nem csak a háta fáj, hanem elviselhetetlen fájdalmat érez a felső állkapcsában. Olyankor sem az Optalgin, sem a Curidol, sem a Lidocain spray nem hat. Nem tudjuk, hogy hova kellene vigyük, vagy mi lenne a megoldás, hogy ne szenvedjen ennyire. Az egyik orvos a fagyasztásos módszert ajánlotta, de több mint egy hónap múlva adott időpontot. Addig nem tudjuk, hogy hogyan bírja ki . Olvasgattam a neten, és esetleg nem a felső állkapocs csont van neki begyulladva? Vagy esetleg az áll ízületei, vagy az ott lévő izom gyulladhat be neki? Amióta az a probléma tart, azóta 56kg-ról 42 kg-ra fogyott, mivel nem tud enni sem
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel, K. Andrea

  #46473 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea!
  Látatlanban nem tudunk választ adni az állcsont státuszára, javasolnánk egy CT felvételt, amin jóval részletesebben vizsgálható a csontállomány, mint egy röntgen felvételen.
  Véleményünk szerint édesanyjának szüksége lenne egy alapos állkapocsízületi státuszfelvételre, harapásvizsgálattal együtt. Mindenképp érdemes megoldani a problémát, hogy újra viselhessen fogsort, annak híján ugyanis mind a rágás, mind pedig az emésztés kedvezőtlenné válhat, ráadásul minél tovább marad fogsor nélkül, később annál nehezebb lesz megfelelő protézist készíteni számára.
  Jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Állkapocs csont körüli fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft