Állkapoccsal kapcsolatos kérdés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15952 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!
  75 éves édesanyám csontáttétes beteg. Biszfoszfonát terápiát javasolt az onkológus. Sajnos már tíz éve strokos, fél oldalára lebénult. Az alsó fogsora már nincs, de kettő foga bele van törve az inyébe. A felső fogsorán híd van, de van mozgó foga is. Azt olvastam, hogy a biszfoszfonátos terápia megtámadhatja az állkapcsot és a terápia megkezdése előtt javasolt a fogak rendbe tétele. Ráadásul vérhígítót szed, rendszeresen ellenőrzik az INR-jét. Ő már nem hajlandó a fogait rendbe tetetni, az az igazság, hogy belefáradt a hosszú betegségbe. A kérdésem az, hogy Ön szerint így belemerjünk-e menni a biszfoszfonátos terápiába? Jelenleg nem fáj egy foga sem, próbálom a szájhigiéniát megoldani. Mosom a fogát és szájvízzel öblögetjük. Ha esetleg a terápia alatt fogászati ellátásra van szükség az milyen kockázattal jár?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Éva

  #15962 Reply

  Kedves Éva!

  Biszfoszfonát szedése ELŐTT mindenképp el kellenne távolítani a fogakat, természetesen belgyógyász/kardiológus felügyelete mellett.
  Ez utóbbi a vérhigító tartós alkalmazása miatt javasoljuk!
  Abban az esetben, ha biszfoszfonát szedése mellett szükséges fogat eltávolítani, akkor annak csontelhalás lehet a következménye!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Állkapoccsal kapcsolatos kérdés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft