"Alacsony fog"

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32893 Reply
  Cresta
  Vendég

  Kedves Szakértő!
  Fogorvosi kezelés (fúrás és tömés) után a kezelt egyik hátsó fogam valószínűleg 1-2 mm-rel kisebb/alacsonyabb lett, mert teljesen más érzés a fogaim összezárása, mint korábban. Az elülső fogaim most már hamarabb érnek össze, mint a hátsók, és más módon, mintha a 4 elülső fogam (2 alul, 2 felül) ki akarná „ütni” egymást. És ezek az elülső fogak már fájnak is, összezáráskor folyamatosan egymást nyomjátk, feszítik. Ez rágáskor is kellemetlen, de egyszerű összezáráskor is.
  A fogorvosom szerint erre nincs megoldás, mivel a kifúrt és betömött fog mindig egy picit kisebb lesz, mint eredetileg volt, és ezen már segíteni sem lehet, hiszen ezt nem lehet visszaépíteni.
  Erre valóban nincs semmi megoldás? Ilyen deformált harapásom kell maradjon életem végig? (még csak 34 éves vagyok). És hosszabb távon ennek lehet negatív következménye az elülső fogaimra? Pl. hogy egymást gyengítik, koptatják.
  Előre is köszönöm a válaszukat!

  #32927 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Cresta
  Természetesen van megoldás, a legegyszerűbb a tömés cseréje, tekintettel a harapási viszonyok normalizálására is. Okvetlen törődést igenyel a probléma, mert annak kezeletlensége további problémákhoz vezet
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: "Alacsony fog"
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft