2 éves fogszuvasodása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19371 Reply
  Papp Lászlóné
  Vendég

  Tisztelt Doktornő,

  Kisfiam 26 hónapos és az első tejörlő jobb és bal oldalon felül elkezdtek a fog közepén szuvasodni és az íny mellett körben egy picit. Nehezen érem el a fogkefével ezeket a fogakat, de hagyom hogy ő is mossa, rágcsálja, aztán nekem már nem nagyon engedi, de amennyire lehet, mosom neki. A fő problémám, hogy ha elvinném a fogorvosunkhoz, akár mennyire kedves, hatalmas sírás lenne, egészen a hányásig. Erős félelme alakult ki az orvos és orvosi rendelőktől. Tudja hol van az épület, és a környékére sem hajlandó menni. A kérdésem, hogy tudják – e egyáltalán tömni v. valahogy kezelni. Azért is zavar mert a napokban a tejen kívül alig fogad el valamit. (nem biztos h ez az oka, nagyon zavar hogy esetleg fájhat-e neki ez a 2 foga) 2 éves kora óta eszik néha pudingot, néha kubu italt, és talán 2 db túrorudit evett meg az életében idáig. Nem édes szájú se cukorka se csoki. 18-24 hónapig teát ivott minimális méz és citrom hozzáadásával. Nagyon sok tejet kezdett fogyasztani és sajnos ezzel váltottam le, mert erős vashiánya lett, pedig evett mindent rendesen. 2 éves kora óta tej és víz van, néha néha kubu.Nem akartam hosszúra nyújtani. Mit tud tanácsolni? Köszönettel Papp Lászlóné

  #19388 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Papp Lászlóné!

  Az, hogy mit eszik iszik a gyermek, kevésbé érdekes a fogai szempontjából, mint az, hogy milyen gyakran eszik iszik, és ehhez hogyan társul a fogmosás. Amíg a gyermek otthon van, napi három fogmosás ajánlott, és ezek közül legfontosabb az esti. Utóbbit követően inni csak vizet szabad. Arra hajlamosabb kicsiknél ezek hiányában könnyen elindul az úgynevezett korai gyermekkori caries (ECC).
  Terápiája minden esetben a fogorvoshoz való szoktatás negyedévenkénti kontrollal, ecseteléssel, kitartással, türelemmel.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #19391 Reply
  Papp Lászlóné
  Vendég

  Köszönöm válaszát
  P Lné

  #19431 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Papp Lászlóné!

  Örülünk, hogy a segítségére tudtunk lenni.

  Üdvözlettel:

  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: 2 éves fogszuvasodása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft