10 éves gyereknél ínysorvadás?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #40242 Reply
  Mama2
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  10 éves kis unokámnak nagyon szép és szabályos tejfogai voltak. Későn jött ki az első, és a tejfogai is később kezdtek kihullani. Az első – azt hiszen az a nagy – metszőfoga azonban már több mint két éve kiesett, de a maradandó azóta sem bujt ki. Három alkalommal is elvittük fogorvoshoz, ahol azt mondták, hogy nincs gond, csak várni kell, hamarosan ki fog bújni. Egyébként is nagyon szabálytalanul nőttek ki a maradandó fogai, ezzel kapcsolatban is csak azt a tájékoztatást adták, hogy nem vészes, de meg kell várnia amíg az alsó és felső négy fog is kibújik, csak azután lehet a fogszabályozással foglalkozni.

  Most az édesanyja azt vette észre, hogy az alsó két első metszőfogáról az íny teljesen le van húzódva, ezért soron kívüli időpontot kérve megnézette mai napon fogorvossal, aki szerint ez ínysorvadás, és ez már nem hozható helyre csak plasztikával, és javasolta szintén soron kívül fogszabályzó specialisat fogorvos felkeresését.
  Nagyon aggaszt minket ez, kérem segítsen, mi okozhatja ezt egy ilyen korú gyermeknél, és az Ön meglátása szerint mire kellene odafigyelnünk, illetve Ön mit tudna javasolni!

  Tisztelettel:
  Egy aggódó nagyi

  #40252 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nagyi,
  A probléma okának keresése okvetlen szükséges. A kapott információ kevés, egy korrekt és mindenre kiterjedő javaslatra.
  Diagnosztikai vizsgálat, teljes szájüregi állapotfelmérés, fogszabályozó konzultáció, esetlegesen paradotológus szakorvos felkeresése javasolható. Ha gondolja, fogászati centrumunk áll rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: 10 éves gyereknél ínysorvadás?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft