Fogászati rendelő nyílt megváltozott ellátási igényűek számára Pécsen

Megváltozott ellátási igényű betegek magas szintű fogászati kezelését biztosító új rendelőt adtak át csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján.

/Kép: illusztráció./
/Kép: illusztráció./

A PTE az eseményről az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kiválóan felszerelt harminc négyzetméteres helyiséget az életkorukból adódóan nehezen kezelhető 2-3 éves, valamint a mentálisan sérült – gyerek és felnőtt – pácienseknek alakították ki. Közülük a klinikán 2005-től mostanáig évente csak ötvenen-hatvanan részesült fogászati kezelésben. A nem megfelelő fizikai körülmények nem tették lehetővé több ilyen beteg ellátását – jegyezték meg.

A PTE kitért rá, hogy az intézmény 40 millió forint állami támogatást kapott az új rendelő kialakítására, és a pénzből fogászati készülékeket, altatógépeket, kézi műszereket is vásároltak.

(X) hirdetés

A klinika támogatást kap a megváltozott ellátási igényű gyermekek és felnőttek fogászati ellátásához az egészségbiztosítási pénztártól, így megfelelő kezelésükhöz várhatóan minden körülmény adott lesz – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Item added to cart.
0 items - Ft