A fogászati implantáció a legkifizetődőbb hosszú távon

Lehet, hogy amikor először halljuk meg, mennyibe kerül egy fogászati implantátum beültetése, erősen meglepődünk. Értjük az értékeit és az előnyeit, mégis soknak tűnik 100 – 200 ezer forintot otthagyni egyetlen fog pótlásáért. Egy 2013-as amerikai tanulmány szerint azonban hosszú távon nem csak kényelmesebb és gondtalanabb lehet az életünk, de pénzt is spórolhatunk, ha a fogászati implantáció mellett döntünk.

fogaszati implantacio ar

A Journal of Oral & Maxillofacial Implants szaklapban közzétett tanulmány az összes, 2000 és 2010 között, angol nyelven íródott, fogpótló eljárásokat, s azok költségeit vizsgáló kutatási anyagot összevetette. Ezek közül összesen tizennégy vizsgálat elemezte a fogpótlások hosszú távú költségeit, a páciensek elégedettségét, s általános életminőségét.

Ezek alapján megállapítható, hogy a szóló foghiány pótlása implantátummal általánosságban költségcsökkentő vagy költséghatékony – összehasonlítva ezt az eljárást a hagyományos, többtagú híddal végzett fogpótlással.

(X) hirdetés

Bár azoknak a pácienseknek, akiknek teljes fogsorra van szükségük, az implantátumra rögzített műfogsor drágább, mint a hagyományos, kivehető fogpótlás, hosszú távon mégis az előbbi megoldás bizonyul költséghatékonynak. A páciens elégedettsége, kényelemérzete ugyanis jóval magasabb az implantátumokra rögzített fogpótlásnál, mint a hagyományos műfogsornál – ezért az idősebb korosztály jobban hajlik az implantációra.

Ráadásul több, egymástól különálló vizsgálati anyag azt is alátámasztotta, hogy akinek szájüregi egészsége rendben van, jóval kevesebbet költ egyéb egészségügyi szolgáltatásokra is.

Item added to cart.
0 items - Ft