Új érzéstelenítő orrspray a fájdalommentes beavatkozásokért

Szó, ami szó elég bátortalanok tudunk lenni, ha a fogászatról van szó. Bár ma már a legtöbb beavatkozást érzéstelenítő mellett végzik, sokan épp az injekciótól tartanak a legjobban. Számukra megoldást jelenthet az új érzéstelenítő spray, amit orron keresztül alkalmaznak, így nincs szükség se fecskendőre, se tűkre. Viszlát, félelmek!

erzestelenito orrspray fogaszat
Kép: illusztráció.

Az Egyesült Államokban már a jövő évtől használatba kerülhet a Kovacaine Mist érzéstelenítő orrspray, ami hatékonyságában felveszi a versenyt a hagyományos érzéstelenítő módszerekkel, ötből négy embernél ugyanis működik az eljárás – állítja a Buffalo Egyetem kutatócsoportja.

Komoly segítséget jelenthet ez az újítás azoknak a betegeknek, akik az érzéstelenítő injekciótól tartanak a legjobban, s emiatt akár el is kerülik a fogászatot, s nem vesznek részt a rendszeres szűrővizsgálatokon. Ez a szer azonban, ami hasonló elven működik, mint az összes forgalomban lévő orrspray, egyáltalán nem jelent kellemetlenséget a betegnek, mégis ugyanolyan hatékonyan érzésteleníti a kívánt területet, mint egy hagyományos injekció.

(X) hirdetés

Bár az Államokban év végén regisztrálják, jövő évtől pedig használják is az eljárást, a magyarországi forgalomba kerülésére valószínűleg várnunk kell egy-két évet, addig is  az injekció beadása előtt nyugodtan kérjünk a fogorvosunktól különböző zsibbasztó anyagokat (pl. zselé, spray), minimálisra csökkentve az eljárással járó kellemetlenséget.

Item added to cart.
0 items - Ft