Egyszerű tanács fogszuvasodás ellen: csak dörzsöld be az ínyed fogkrémmel!

Szerencsére egyre többen kezdik megfogadni a tanácsot, hogy naponta legalább kétszer mossanak fogat, ezáltal ugyanis elkerülhető a fogszuvasodás kialakulása. De mi van akkor, ha napközben is szeretnénk tenni fogaink épségéért? Svéd kutatók szerint mi sem egyszerűbb ennél, miután megebédeltünk, egyszerűen csak dörzsöljük be a fogainkat és az ínyünket fogkrémmel, így fogkefe nélkül is gondoskodhatunk a megfelelő szájápolásról.

A fogakra és az ínyre dörzsölt fogkrém 400 százalékkal növeli a reggeli fogmosáskor bevitt fluorid hatékonyságát, mondja Anna Nordstrom, a svéd Gothenburgi Egyetem munkatársa. Ez a masszírozó eljárás felér egy napi harmadik fogmosással, hiszen növeli a szájban található fluorid mennyiségét.

Svédországban recept nélkül kapható, magas fluoridtartalmú fogkrémeket tesztelt a csoport, feladatuk a fogmosás és az ujjal való bedörzsölés volt, adja hírül a Daily Mail. A fluorid egy olyan természetben is előforduló ásványi anyag, ami megerősíti a fogzománcot, megóvva fogainkat a szuvasodástól.

(X) hirdetés

Ez a kis trükk természetesen nem helyettesíti az alapos fogmosást, hiszen minden nap, legalább kétszer muszáj eltávolítanunk a lepedéket és az ételmaradékot fogainkról illetve fogközeinkből, ezt nem válthatjuk ki a dörzsöléssel!

Item added to cart.
0 items - Ft