Egy cilinder, ami megmossa a fogad! – Tízezer fontot érő ötlet

Londonban nemrégiben egy olyan, amatőr feltalálóknak szóló verseny került megrendezésre, ahol eredeti, szokatlan és kissé bolondos alkotásokkal lehet lenyűgözni a zsűrit. Idén egy Sam Hunter Baxter nevű fiú nyerte meg a versenyt, s vele együtt tízezer fontot, amiért kitalálta azt a fogmosó cilindert, ami úgy tisztítja meg a fogainkat, hogy közben még a kisujjunkat sem kell megmozdítani.

Fogmosó cilinder. /Kép: mirror.co.uk/
Fogmosó cilinder. /Kép: mirror.co.uk/

Több mint háromszáz flúgos feltalálót utasított ezzel maga mögé a tizenkilenc éves bristoli egyetemista, aki pusztán azért döntött a találmány megépítése mellett, mert döbbenten vette tudomásul, hogy egy ember élete során összesen 75 napot tölt fogkefével a kezében.

Sam hozzátette, nem csak az teszi boldoggá, hogy feltalált valamit, amivel ráadásul igen sok pénzt is zsebre tehetett, hanem az is, hogy találmányának hála reggelente két perccel tovább lustálkodhat az ágyban. Szerinte a fogmosás amúgy is időrabló és fantáziátlan cselekvés, így nem bánja, ha nem kell vele annyi időt vesződnie.

(X) hirdetés

„Ezzel a forradalmi eszközzel a kezek használata nélkül moshatunk fogat, így nem kell félbeszakítani egyéb cselekvéseinket” – teszi hozzá a leleményes feltaláló.

Bár az ötlet valóban szellemes, sajnos technikailag hiányos, hiszen mindössze a front területen és ott is csak függőleges irányú tisztításra képes a masina, ami nem elegendő ahhoz, hogy teljesen tisztának tudhassuk a fogainkat (persze ha csak elől vannak fogaink, akkor jó megoldás lehet a kalap).

A fortélyos találmányról és megálmodójáról készült videó, angol nyelven:

(X) hirdetés
Item added to cart.
0 items - Ft