#CURASEPTtippek – Egészséges mosoly fogszabályzóval

 

A tinédzserek és gyerekek számára a fogszabályozás közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek gondoljuk. A szájüregben bekövetkező jelentős változások mellett, a pszichológiai hatásokról sem szabad megfeledkeznünk.

Napjainkban a fogszabályozók fejlődésének köszönhetően már olyan, szinte észrevehetetlen megoldásokkal is találkozhatunk, mint a kerámia-, vagy linguális fogszabályzók, de ezek is ugyanazokat a szájhigiéniai problémákat vetik fel. Ételmaradékok halmozódnak fel a fogak és a fogszabályozó között (de a gyűrűk, brekettek, drótok és egyéb kötőelemek között is) ami fokozza a plakk-képződést. A megfelelő szájhigiénia fenntartása elengedhetetlen a fogíny egészségének megóvásához, a zománc demineralizálódása, valamint a parodontális problémák megelőzése érdekében. [1]

Kövesd a #CURASEPTtippek-et!

A beavatkozást követően a korábban megszokott gyakorisággal és eszközökkel kell végezni a fogmosást: puha sörtéjű fogkefével, vagy fogszabályozós fogkefével, fogköztisztítókefékkel, fogkrémmel és fogselyemmel. A fogselyem használata nehezebb lehet a fogszabályzók esetén, mivel a fonal könnyen beakadhat a drótokba és a kötőelemekbe.

Előfordulhat, hogy valaki először találkozik ezekkel az eszközökkel, amiknek a használata elsőre komplikáltnak tűnhet, ilyenkor kérjünk további segítséget fogorvosunktól vagy dentálhigiénikusunktól. De fontos megjegyezni, hogy a fogszabályozó készüléket viselőknél még ezen eszközök használata mellett is magasabb a plakk-képződés kockázata, ami aztán ínygyulladáshoz vezethet.

A problémák megelőzése érdekében a napi szájápolást érdemes kiegészíteni szájöblögető és speciális fogkrém használatával. A kezelések alatt, valamint a fogszabályozó készülék viselése során ajánlott 0,05% klórhexidinnel és 0,05%-os fluorid tartalommal rendelkező szájöblögetőt használni, mint például a CURASEPT ADS 205 szájöblögetőt. A klórhexidinnek köszönhetően kontrollálhatjuk a plakk-képződést, a fluoridnak köszönhetően meggátolhatjuk a fogszuvasodást és a demineralizációt.

Napjainkban a klórhexidint tekintik a leghatékonyabb antiszeptikumnak – gold standard – a szájüregi fertőtlenítő hatóanyagok között. A klórhexidin legismertebb mellékhatása ugyanakkor a fogak elszíneződése, valamint az ízérzékelési zavar kialakulása.

A CURASEPT ADS használatakor nem jelentkeznek ezek a mellékhatások, a CURASEPT ADS segít megőrizni a fogak természetes fehérségét. A benne található ADS®rendszerképes beavatkozni a két fő kémiai reakcióba, amik a fogak elszíneződéséért felelősek. Továbbá a CURASEPT ADS termékcsalád tagjai nem tartalmaznak alkoholt és SLS-t, aminek köszönhetően csökken a fájdalom érzet, nyálkahártya kiszáradása és irritációja kúraszerű öblögetéssorán. A CURASEPT ADS segít megelőzni azon mellékhatások kialakulását, amiket a hosszantartó alkohol tartalmú szájöblögetők használata okozhat, ezért páciensként mi is szívesen hozzájárulunk a terápia sikerességéhez.

#CURASEPTtippek röviden

Ne felejtsük el rendszeresen használni a manuális fogkefénket, a fogköztisztító eszközöket, valamint a CURASEPT ADS 205 szájöblögető, a CURASEPT ADS 705 fogkrém és a CURASEPT ADS 305 parodontális gél kúraszerű alkalmazását, és járjunk rendszeres fogászati ellenőrzésre. Kövessük pontosan fogorvosunk tanácsait, mert ez kulcsfontosságú a fogszabályozó kezelésünk sikeréhez.

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4820570/

 

Item added to cart.
0 items - Ft