Babamosoly Pályázat 2015 – Prevenció és figyelemfelkeltés

A Merjmosolyogni.hu lelkes támogatókkal kiegészülve immáron 4. alkalommal rendezi meg a Babamosoly Pályázatot. Az idei évben, hasonlóan a korábbi kezdeményezésekhez, a játék középpontjában a szülők figyelmének felkeltése áll – a gyermekek szájüregi egészségének javítása és a megelőzés népszerűsítése.

babamosoly2015

MIÉRT ÉPP A SZÁJÁPOLÁS?

A gyermekkori fogszuvasodás mind Magyarországon mind pedig világviszonylatban egyre gyakrabban jelentkező probléma.

Étkezési szokásaink megváltozásával, a gyermekek egyre több cukrot és finomított szénhidrátot fogyasztanak, így a szájüregi panaszok is jóval korábban jelentkeznek.

(X) hirdetés

A tejfogak előbújásuk pillanatától ki vannak téve a savak és cukrok támadásának, így gyakran előfordul, hogy a tejfogak már a fogváltás előtt romlásnak indulnak.

Súlyosbítja a helyzetet az elhúzódó cumisüveg használat, főleg, ha a gyermek gyakran tartja a szájában nap közben, vagy ha a cumisüveggel együtt alszik el.

Természetesen nem csak a fogak, hanem a fogíny is megsínyli az elégtelen szájhigiéniát – íngyulladás ugyanúgy kialakulhat gyermek-, mint felnőttkorban.

(X) hirdetés

HOGYAN SEGÍT A BABAMOSOLY PÁLYÁZAT?

2015-ben a Babamosoly Pályázatba minden eddiginél magasabb számban jelentkeztek az indulók. 61 mosolygós gyermek és szülei közösen vállalták, hogy megmérettetnek egy barátságos versenyben, hogy ezzel hívják fel az ismerősök, barátok figyelmét a gyermekkori szájüregi panaszok megelőzésének fontosságára.

A Merjmosolyogni.hu aktív olvasótábora a Facebook rajongói oldalra feltöltött képek lájkolásával szavazhat az indulók mosolyára – közösen döntve el, hogy ki nyerje meg az értékes szájápolási ajándékcsomagokat.

A 2015. október 5-től 2015. október 15-ig tartó szavazási időszak során több ezer szavazatot kapnak a gyermekek, több tízezer felhasználó üzenő falára juttatva el a játék és a fogászati prevenció hírét.

BABAMOSOLY PÁLYÁZAT NYEREMÉNYEK

2015-ben a Babamosoly Pályázat első három helyezettje értékes szájápolási ajándékcsomaggal gazdagodik, a nyertes pedig magáénak mondhatja a Fogászat Arca 2015 címet is.

1. helyezett nyereményei:

1 db Brush Baby KidzSonic elektromos fogkefe
1 db SPLAT Juicy gyerekfogkrém (csokoládés íz)
5 db Halter svájci cukormentes bonbon, csokoládés ízekben
1 db GUM fogászati tükör
1 db SwissDent Extreme intenzív fehérítő fogkrém (50 ml)
2 db SwissDent Profi Whitening fehérítő fogkefe

Dobogós nyeremények (2.-3. helyezett):

1 db Buccotherm My First szájápolási szett
1 db Halter svájci cukormentes bonbon, gyümölcsös ízben
1 db Curaprox Black Edition DUO fogkefe (2 db/csomag)

PARTNEREINK

A Merjmosolyogni.hu által indított Babamosoly Pályázat támogatói:

– Magyar Profimed Kft.
– New York Dental Kft.
– Sager Dental Kft.

Item added to cart.
0 items - Ft