Az ausztráloknál is a pénz jelenti az egyik legnagyobb problémát

Nem csak hazánkban, de több, gazdaságilag jóval fejlettebb országban is az tapasztalható, hogy az emberek az egyik legnyomósabb érvként a pénzt hozzák fel, ha arról kérdezik őket, miért nem járnak rendszeresen fogorvoshoz. Nincs ez másképp az ausztráloknál sem, ott minden ötödik megkérdezett mondja azt, hogy a magas költségek miatt kerüli a fogorvosát.

ausztralia fogaszat

A Páciens Tapasztalatok Ausztráliában (Patient Experiences in Australia) nevű jelentésből kiderül, hogy a megkérdezett 15 év feletti ausztrálok tizennyolc százaléka a pénz miatt nem látogat el a fogorvoshoz, holott kezelésre lenne szüksége. Az Ausztrál Statisztikai Hivatal (ABS) adatai szerint a 25-34 éves korosztályban ez a szám kiemelkedően magas (huszonhét százalék).

A mért adatok komoly eltéréseket mutatnak az ország gazdaságilag és társadalmilag eltérő fejlettségű régiói között – a legnagyobb szociális-gazdasági különbözőségeket mutató területeken kétszer annyian mondják le vagy kerülik a fogorvosukat, mint a társadalmilag-gazdaságilag kiegyensúlyozottabb vidékeken.

(X) hirdetés

A 2012-es és 2013-as adatokat feldolgozó jelentés más egészségügyi ágazatok hozzáférhetőségét és minőségét is tárgyalja, így az általános orvosok, szakorvosok, fogorvosok, a képalkotó diagnózissal foglalkozó részlegek vagy a sürgősségi betegellátás sem maradt ki az összefoglalóból, ami az Ausztrál Statisztikai Hivatal honlapjáról tölthető le.

Item added to cart.
0 items - Ft