Az angolok jobban bíznak a fogorvosukban, mint a háziorvosukban

Legyen szó bármilyen szakterületről, az orvos-beteg viszony alapja mindig a bizalom. Az ugyanis, hogy elfogadjuk-e kezelőorvosunk tanácsát, hogy betartjuk-e a kapott utasításokat vagy visszamegyünk-e a megbeszélt időpontra, mindig bizalom kérdése. És bár meglepő lehet, ezt az elkötelezettséget az angol páciensek nagyobb szeretettel adják a fogorvosuknak, mint az általános kezelőorvosuknak.

fogorvos beteg bizalom
A megfelelő orvos-beteg kapcsolat egyik legfőbb alapja a kommunikáció.

A Bray Leino angol kommunikációs ügynökség által végzett felmérés szerint a Királyságban kétszer annyian értékelik jónak a kapcsolatukat a fogorvosukkal, mint a háziorvosukkal. Ráadásul a lelkesebbek 76,4 százaléka rendszeresen betartja az ajánlott fogászati ellenőrzések időpontját is, ami szintén alátámasztja a kapcsolat pozitív minőségét.

Emma Kenny pszihológus szerint az embereknek az élet bármely területén óriási motivációt jelenthet a bizalom. Ha ugyanis azt érezzük, hogy a másik ember a mi oldalunkon áll és jó akarattal közelít hozzánk, akkor mi magunk is lelkiismeretesebben tartjuk be a tőle kapott utasításokat.

(X) hirdetés

A Brit Fogászati Szövetség elnöke, Dr. Nigel Carter szerint minél jobban bízunk a fogorvosunkban, annál szorgosabbak leszünk a napi szájápolási rutin (napi kétszeri fogmosás, egyszeri fogköz-tisztítás) betartásában is.

Azáltal, hogy az orvos és a beteg között jó kapcsolat és megfelelő kommunikációs csatorna épül ki, mindketten boldogabbak lesznek, hiszen a beteg kevesebb panasszal és nagyobb sikerélménnyel távozik a fogászatról, a fogorvos pedig következetesen végezheti a megelőző- és a helyreállító kezeléseket. Dr. Carter szerint a felhőtlen, nyugodt kapcsolat kulcsa továbbra is a rendszeres ellenőrzés.

Item added to cart.
0 items - Ft