Angliában az öt év alatti gyermekek negyedének van szuvas foga

2014-09-23T16:01:14+00:00 2013. szeptember 27.|Gyermekfogászat|

Annak ellenére, hogy a fogszuvasodás könnyedén megelőzhető lenne, a világ legtöbb országában továbbra is problémát jelent a prevenció. Nem kivétel ez alól Anglia sem, a szigetországban ugyanis már az öt év alatti gyermekek tetemes részénél tetten érhetők a fogszuvasodás első jelei.

fogszuvasodas ovodas kor

A Public Health England közegészségügyi szervezet összesen 113 ezer fogászati lelet eredményeiből készített kimutatást, ami az ország ötéves korú lakosainak körülbelül huszonegy százalékát teszi ki. Bár 2008-ról 2013-ra három százalékkal, harmincról huszonhét százalékra csökkent a diagnosztizált fogszuvasodások száma, ez mégis túl magas érték.

A Brit Fogászati Szövetség (British Dental Association) szerint demográfiai jellemzők is befolyásolják az adatokat. A gazdasági szempontból hátrányosabb helyzetben lévő területeken, például az ország északnyugati részén a gyerekek 34,8 százalékának van szuvas foga, míg a délkeleti részeken ez a szám mindössze 21,2 százalék. A legrosszabb adat Leicester városáé lett, ott több mint a gyermekek felének, 53,2 százaléknak van fogszuvasodása.

„Az öt évvel ezelőtt mért adatokhoz képest bár javulást vehetünk észre, ez még mindig túl magas arány, tekintve, hogy a fogszuvasodás megelőzhető. A szülőknek legalább naponta két alkalommal, egyszer lefekvés előtt, egyszer pedig napközben meg kellene mosni a gyermekek fogát, így megelőzhető lenne a tejfogak romlása” – tette hozzá Kevin Fenton professzor, a Public Health England munkatársa.

hirdetés (X)

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!