Ajakápolás mesterfokon – Így lehet gyönyörű, egészséges a mosolyod

Lehet, hogy tudatosan még egyszer sem figyeltünk erre, de a szép és vonzó megjelenéshez nem csak az ápolt fogak, de a megfelelően hidratált, egészséges ajkak is hozzátartoznak. Elég csak a szépségipar vívmányaira gondolnunk, s máris láthatjuk, hogy az ajakápolás elválaszthatatlan része lett a testápolásnak. Lássuk, melyek azok az apró praktikák, melyek elengedhetetlenek a hatékony ajakápoláshoz!

ajakapolas

 

1. Megfelelő hidratálás külsőleg

Csak akkor fog jól mutatni a legszebb árnyalatú rúzs az ajkainkon, ha azok megfelelően hidratáltak, nincsenek kicserepesedve. Ehhez külsőleg ajakbalzsamok, ajakápolók használatára lehet szükségünk, melyek megannyi összetevőből készülnek. Érdemes kísérletezni, hogy számunkra melyik a leghatékonyabb szer, egy azonban biztos, akinek kifejezetten hajlamos az ajka a cserepedésre, sebesedésre, egyéb irritációra, az válasszon minél természetesebb, minimális illatanyaggal és színezékkel ellátott terméket!

(X) hirdetés

 

2. Kiegyensúlyozott vízfogyasztás

Nem kell túlzásba sem vinni, de napi 1-2 liter vizet még a hidegebb hónapokban is illik elfogyasztani. Az ajakcserepesedés hátterében is állhat vízhiány, épp ezért mindig figyeljünk rá oda, hogy pótoljuk elveszített vízkészleteinket.

 

3. Rendszeres hámlasztás

(X) hirdetés

Ahelyett, hogy mi magunk állnánk neki megrágcsálni az ajkainkat, inkább keverjünk össze egy kis kristálycukrot mézzel és dörzsöljük át vele az ajkakat. (Természetesen vásárolhatunk előre elkészített ajakradírt is.) Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket és segíti a kollagén újratermelődését, ami az öregedési folyamatok kiváló ellenszere.

 

4. Dohányzás elhagyása

Ha valami, hát a dohányzás öregíti a bőrt, s vele együtt az ajkakat is. Nem csak a bőrsejteket károsítja, de kollagén veszteséghez is vezethet, ami a ráncok kialakulásáért felelős.

Item added to cart.
0 items - Ft