9 tipp arra, hogy mit csinálj foghúzás előtt és után

A foghúzás sok esetben elkerülhetetlen a fogaink egészségét illetően, de pár fontos lépés betartásával sokat tehetünk a gyors és problémamentes gyógyulási folyamatért és könnyíthetünk a kellemetlen élményen. Nézzük meg mire is érdemes oda figyelni a beavatkozás előtt és azt követően.

1. Fontos, hogy alaposan mossunk fogat foghúzás előtt!

Fontos, hogy bármely szájsebészeti beavatkozás előtt mossunk fogat, nem képez kivételt ez alól a foghúzás sem. Ugyanis a bakteriális plakk jelenléte növeli a sebgyulladás kockázatát a foghúzást követően, és lassítja, megnehezíti a gyógyulási folyamatot.

(X) hirdetés

2. Használj öblögetőt a beavatkozás előtt!

A beavatkozás előtt megfelelő antiszeptikus öblögetőt használva tovább csökkenthető a baktériumok száma a szájban. A Curasept ADS® szájöblögetőit foghúzás előtt és után is használhatod az erősebb védelem érdekében.

3. Hidegborogatással csökkentsd a fájdalmat!

(X) hirdetés

A foghúzás utáni első órákban hideg borogatással csökkentheted a fájdalmat és a duzzanat kialakulását. Ez azonban csak az első 24 órában ajánlott, ezt követően a hideg környezet késleltetheti a gyógyulási folyamatot. Soha ne tedd a jeget közvetlenül a bőrre. Használj hűtőtasakot, vagy csavarj jeget törölközőbe és helyezd a kívánt területre.

4. Használj öblögetőt a beavatkozás után!

Fontos! Az öblögetéssel kapcsolatban tartsd be a fogorvosod utasításait.
A foghúzást követő első öblögetésig legalább 12 óra teljen el. A megfelelő Curasept ADS® szájöblögető használatakor kövesd a dobozon található, alkalmazás gyakoriságával és időtartamával kapcsolatos előírásokat vagy kérd fogorvosod tanácsát.

5. Kizárólag puha sörtéjű fogkefét használj!

Az érzékeny területeket csak rendkívül puha sörtéjű fogkefével tisztítsd. A foghúzás helyét az első pár napban nem szabad mosni, az követően speciális szájsebészeti fogkefével és extra odafigyeléssel tisztítsd.

6. Fájdalom csillapító – igen vagy nem?

Általában a szájöblögetés és a hideg borogatás együttes használata elegendő a fájdalom csökkentéséhez, de előfordulhat, hogy fájdalomcsillapítóra is szükség van. Ebben az esetben kövesd figyelemmel a használati utasításban leírtakat.

7. Antibiotikum – igen vagy nem?

Antibiotikum használata a beavatkozás típusától és a seb állapotától is függ, de erre minden esetben a fogorvos tud választ adni. Csak és kizárólag abban az esetben kezdj el antibiotikumot szedni, ha erre utasítást kaptál. A terápiás Curasept ADS® szájöblögetők azonban kiváló segítséget nyújtanak a nyálkahártya felszínéről induló, helyi gyulladás kialakulásának megelőzésében is.

8. Válaszd meg, hogy mit eszel!

A sebben elakadó bármilyen ételmaradék pár óra után elkezd rothadni. Ezért ilyenkor puhább, pépesebb ételek fogyasztása javasolt. A rágózás kerülendő, illetve a rostos vagy kemény étel fogyasztása esetén a fogászati beavatkozással ellentétes oldalon történjen a rágás. Ne fogyassz tejtermékeket, de aprómagvas, csípős, fűszeres ételeket se. A gyógyulás fázisban pedig felejtsd el az alkohol fogyasztást és a dohányzást.

9. Ne nyúlj hozzá!

Foghúzást követően tilos a sebet piszkálni, szívogatni.

Légy türelemmel, a gyógyulás folyamata időigényes, de ezt segítheted, ha betartod a fenti tanácsokat. A zökkenőmentes beavatkozáshoz és gyógyuláshoz nagyban hozzájárulhatnak a terápiás Curasept ADS® termékcsalád tagjai is. A Curasept ADS® készítményekben található klórhexidin hatóanyag lassítja a baktériumokból álló lepedék kialakulását és felhalmozódását, az ADS® (Anti Discoloration System) pedig minimálisra csökkenti a klórhexidin okozta mellékhatások (fogak barnás elszíneződése, ízérzékzavar) előfordulását.

Tudj meg többet a Curasept ADS® termékcsaládról:  https://www.sagerdental.hu/curasept-ads

A Curasept ADS® készítményeket keresd a gyógyszertárakban, dm üzletekben, vagy a www.sagerdental.huwebshopban.

 

Item added to cart.
0 items - Ft