Új eszköz az ínygyulladás elleni küzdelemben

Az ínygyulladás és az általa előidézett ínysorvadás tekinthető napjaink egyik legkomolyabb problémájának, hiszen ha a csontállomány pusztulásnak indul, jelenlegi tudásunk szerint megállítani még talán, ám visszafordítani egyáltalán nem tudjuk a folyamatot. Ezért is születnek évről évre újabb és újabb találmányok, melyekkel gátat szabhatunk a lágyszövet gyulladásos megbetegedéseinek.

A New Jersey Egyetem kutatói nemrégiben például egy olyan képlékeny pirulával rukkoltak elő, amit az érintett fog és az íny közé helyezve enyhíthető a fájdalom és a duzzanat is. Az idáig állatokon tesztelt, formálható tabletta egyben olyan védőgátat képez, ami lehetővé teszi az érintett íny és a szövet gyógyulását, regenerálódását. Összetevői között háromféle antimikróbás, azaz baktériumölő anyagot és az aszpirin hatóanyagaként ismert szalicilsavat is megtaláljuk.

Az ínyszövet duzzanatával és érzékenységével járó gingivitis, azaz ínygyulladás kezeletlenül hagyva átterjedhet a csontállományra is, ami annak vészes pusztulásához vezethet. Mivel nincs, ami megtartsa a fogat, az idővel szinte magától kipottyan a helyéről. Ha nem kívánunk egészséges fogainktól idő előtt megválni, érdemes hát odafigyelni az ártalmatlannak tűnő reggeli és esti fogínyvérzésre.

(X) hirdetés

Az ínygyulladás legszembetűnőbb tünete a duzzadt, vörös, vérző fogíny.

Napi kétszeri fogmosással, fogközeink mindennapos tisztán tartásával (fogselyem, fogközfogkefe), fluoridtartalmú fogkrémmel, rendszeres fogkő eltávolítással és főleg fogorvosunk féléves látogatásával kiválóan megelőzhetjük vagy megállíthatjuk a kezdődő ínygyulladást. A dohányosoknak pedig itt egy újabb érv, hogy miért hagyjanak fel szenvedélyükkel: a dohányzás növeli a fogakon felhalmozódó plakk mennyiségét illetve az ínyszövetek megfelelő oxigénellátását is akadályozza.

Item added to cart.
0 items - Ft