Tudományosan igazolt: A legjobb dalok fogmosáshoz

Mindenki tisztában van vele, hogy az embernek időnként szüksége lehet egy kis motivációra, ha a napi kétszeri fogmosásról vagy a fogköz tisztításról van szó. Tudják ezt a szakemberek is, épp ezért egy fogorvos és egy zeneszerző összefogott, hogy kiderítsék, vajon mely dallam motiválná a legjobban a gyerekeket és a felnőtteket, ha fogaik tisztán tartásáról van szó.

psy dal fogmosashoz
A győztes dal: PSY – Gangnam Style /Kép: DailyMail/

A brightoni Modern Zenetudományi Intézet szakértője, Jim Williams a matematikához fordult segítségért, hogy kiderítse, mely dallamkombinációk motiválják leginkább az embereket a helyes fogmosási ritmus betartására.

Úgy tűnik, a misztikus formula először nyolc, majd kétszer négy ütemet tartalmaz egymás után és az sem mellékes, hogy van-e benne egy dupla kórus rész, középtájon pedig egy áthidaló taktus, más néven dupla nyolcas, ezek együttese szolgáltatja ugyanis a legjobb alapot a fogmosáshoz.
Miután a képlet összeállt, már csak meg kellett keresni, mely dalok passzolnak a leginkább ehhez.

(X) hirdetés

Bármilyen meglepő, a nyertes az újdonsült koreai sztár, PSY – Gangnam style című szerzeménye lett, de a szakértő ígéretesnek tartja még Rihanna – Diamond; Gotye – Somebody That I Used to Know; Olly Murs – Troublemaker; Wiley – Heatwave és Cheryl Cole – Call My Name c. dalát is.

Fogászati szakemberek szerint az ilyen játékos módszerek nem csak a felnőtteknél, hanem főleg a gyerekeknél jelenthetnek óriási segítséget, hiszen ők azok, akik nagyon türelmetlenek a monoton feladatokhoz. Pedig a megfelelő szájhigiénia korai kialakítása nem csak a tejfogak megóvása miatt lenne fontos, hanem a későbbi pozitív beidegződések miatt is.

Item added to cart.
0 items - Ft