fbpx

Stephen Curry fogvédőjét 900 ezer forintért árverezték el

A nagymultú SCP Auctions aukciósház és sportereklyékkel kereskedő privát befektetők nem régiben az amerikai profi kosárlabdázó, Stephen Curry játék közben használt fogvédőjét árverezték el. A 28 éves Golden State Warriors játékos közismert szokása, hogy szabaddobás közben mindig kiveszi a szájából és elkezdi rágcsálni a fogvédőt.

stephen-curry-fogvedo-aukcio

Ez az első alkalom, hogy Stephen Curry hírhedt fogvédője árverésre kerüljön. A 2015/16-os szezonban használt gumi fogvédőt nem akármilyen: speciálisan Curry fogazatához igazították és helyet kapott rajta a Golden State Warrios csapatának logója valamint a “#30 CURRY” felirat is, ráadásul a játékos rágcsálásának nyomai egyértelműen láthatók a fogvédőn.

Az aukciós ház tájékoztatása szerint a fogvédőt egy decemberi találkozón szerezte egy lelkes rajongó, aki később aukcióra bocsátotta a kegytárgyat. A rajongó közel ült a csapat kispadjához és észrevette, hogy játék után ottfelejtették a fogvédőt az egyik széken.

A több mint 900 ezer forintot érő fogvédő.
A több mint 900 ezer forintot érő fogvédő.

A szerencsés véletlennek köszönhetően a rajongó 3189,6 dollárt keresett a fogvédő elárverezésével.

Egy Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető által készített interjúban Curry elmondta, a fogvédő rágcsálása megnyugtatja, különösen szabaddobás közben. Szokása már a főiskolai évek alatt kialakult, akkor kezdett el először fogvédőt viselni, amikor játék közben véletlenül megütötték az arcát és felrepedt a szája. Azóta csak fogvédőben játszik az NBA szupersztárja.

Fogvédőt viselhetünk sportolás közben az esetleges sérülések elkerülése érdekében, de ha fogcsikorgatástól szenvedünk, vásárolhatunk éjszakai vagy nappali fogvédőt is.

Item added to cart.
0 items - Ft