Stephen Curry fogvédőjét 900 ezer forintért árverezték el

A nagymultú SCP Auctions aukciósház és sportereklyékkel kereskedő privát befektetők nem régiben az amerikai profi kosárlabdázó, Stephen Curry játék közben használt fogvédőjét árverezték el. A 28 éves Golden State Warriors játékos közismert szokása, hogy szabaddobás közben mindig kiveszi a szájából és elkezdi rágcsálni a fogvédőt.

stephen-curry-fogvedo-aukcio

Ez az első alkalom, hogy Stephen Curry hírhedt fogvédője árverésre kerüljön. A 2015/16-os szezonban használt gumi fogvédőt nem akármilyen: speciálisan Curry fogazatához igazították és helyet kapott rajta a Golden State Warrios csapatának logója valamint a “#30 CURRY” felirat is, ráadásul a játékos rágcsálásának nyomai egyértelműen láthatók a fogvédőn.

Az aukciós ház tájékoztatása szerint a fogvédőt egy decemberi találkozón szerezte egy lelkes rajongó, aki később aukcióra bocsátotta a kegytárgyat. A rajongó közel ült a csapat kispadjához és észrevette, hogy játék után ottfelejtették a fogvédőt az egyik széken.

(X) hirdetés

A több mint 900 ezer forintot érő fogvédő.
A több mint 900 ezer forintot érő fogvédő.

A szerencsés véletlennek köszönhetően a rajongó 3189,6 dollárt keresett a fogvédő elárverezésével.

Egy Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető által készített interjúban Curry elmondta, a fogvédő rágcsálása megnyugtatja, különösen szabaddobás közben. Szokása már a főiskolai évek alatt kialakult, akkor kezdett el először fogvédőt viselni, amikor játék közben véletlenül megütötték az arcát és felrepedt a szája. Azóta csak fogvédőben játszik az NBA szupersztárja.

Fogvédőt viselhetünk sportolás közben az esetleges sérülések elkerülése érdekében, de ha fogcsikorgatástól szenvedünk, vásárolhatunk éjszakai vagy nappali fogvédőt is.

(X) hirdetés
Item added to cart.
0 items - Ft