Spórolj pénzt, járj rendszeresen fogorvoshoz!

A fogászat nem olcsó. Tudja ezt mindenki, akinek volt már valamilyen fogászati problémája. Egy fogkőszedés, egy-két fogtömés és az ember tízezreket költ. Persze van miért, hiszen az egészséges fogak, a fogmegtartó kezelések a saját érdekeinket szolgálják. Ha azonban egy kicsit jobban odafigyelünk, nem kell, hogy sokba kerüljön a fogászat!

1. Rendszeresség = spórolás

Ha rendszeresen járunk fogorvoshoz, nem csak, hogy felesleges panaszoktól és beavatkozásoktól, de fájó tízezrek elköltésétől is megkíméljük magunkat. Egy idejében észlelt fogszuvasodás gyorsan, könnyedén és olcsón kezelhető, ha azonban nem törődünk vele, vagy nem vesszük észre, akkor jobb esetben gyökérkezeléssel, rosszabb esetben a fog elvesztésével kell számolnunk. Ha pedig elveszítettünk egy fogat, azt pótolni is kell valahogy, s legyen szó implantátumra épített vagy hagyományos fogpótlásról, az biztos, hogy egy fogtömés többszörösét fogjuk a helyreállításra költeni.

(X) hirdetés

 

2. TB-s szakrendelés – Ne becsüld alá!

Magyarország azon ritka országok egyike, ahol a fogmegtartó és fogeltávolító kezelések teljesen ingyenesek a TB-s szakrendelés keretein belül (tehát a fogkőszedés, tömés, gyökérkezelés, foghúzás), a fogszabályozás tetemes részét 18 éves korig az állam fizeti, s a fogpótlások orvosi díjába is beszáll a társadalombiztosító. Mindez más nemzetekhez képest jóval komolyabb támogatás, így ne késlekedjünk élni vele!

 

3. Ár-érték arány

(X) hirdetés

Ha megnézzük, hogy milyen orvos állománnyal rendelkezik Magyarország, egyből megértjük, hogy miért járnak olyan sokan hazánkba különböző orvosi, köztük fogorvosi kezelésekre. Nem csak, mert olcsóbbak vagyunk a nyugati országokhoz képest – persze ez is számít – hanem mert mind a hazai, mind a külföldi páciensek minőségi szolgáltatást kaphatnak a pénzükért cserébe.

 

4. Tudatosság gyermekeink egészségéért

Érdemes idejekorán, az első tejfog előbújásától odafigyelni kisgyermekünk szájhigiéniájára és fogainak egészséges fejlődésére. Az idejében észlelt növekedési rendellenességek, torlódások fiatal korban gyorsabban, hatékonyabban és olcsóbban állíthatók helyre fogszabályzással, mint felnőtt korban, ráadásul a felesleges gátlások kialakulásától is megkíméljük csemeténket.
Az odafigyelés és a gondoskodás meghozza az eredményét, ezért otthon is fektessünk nagy hangsúlyt a szájápolásra, szájhigiéniára.

Item added to cart.
0 items - Ft