Októberben ismét fogászati szűrés Erdélyben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja évente kétszer utazik Erdélybe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai októberben Erdélybe látogatnak. /Kép: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat/
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai októberben Erdélybe látogatnak. /Kép: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat/

Legutóbbi, 2014. májusi útjukon a szervezet önkéntes orvosai több mint 5000 vizsgálatot végeztek.

Idén októberben az alábbi orvosok és egészségügyi szakemberek vesznek részt a gyógyító körúton: csecsemő- és gyermekgyógyászok, gyermek neurológus, gyermekszemész, aneszteziológus, gyermek fül-orr-gégész, gyermek bőrgyógyász, gyermek fogorvosok, szülész-nőgyógyász, kézsebész és szakápolók.

(X) hirdetés

A korábbi évekhez hasonlóan októberben is a csoporttal tart a Gyermekmentő mozgó fogászati busza.

Májusban a fogorvosok egy hét alatt közel 300 óvodás és általános iskolás gyermek fogait vizsgálták meg a mobil rendelőben. Ahol kellett, kezelést végeztek, és mindenkinek elmagyarázták, miért fontos a fog- és szájápolás. Szerencsére idén is fejlődést és látható eredményeket tapasztaltak a fogorvosok, ami a több éve tartó – évente kétszeri – szűrésnek és kezelésnek is köszönhető. A kevesebb rossz fog miatt több idő maradt a megelőzésre, a fogvédelemre és a helyes fogmosási technikák bemutatására.

A fogorvosok további településeken is bevonták a felvilágosításba a szülőket és a pedagógusokat, hogy minél többen tudomást szerezzenek a helyes fogápolásról és a megelőzésről, hisz a fejlődés látható, de még mindig van mit tanítani.

(X) hirdetés

A mobil rendelőben dolgozó fogorvosok tavaly több mint 6000, Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg.

A Gyermekmentő Szolgálat útját idén is az OTP Bank segíti, amely immár 19. éve kiemelt támogatója a Gyermekmentő Szolgálatnak. Az októberi erdélyi orvoskörúthoz ajándékokat ad a gyerekeknek, pénzügyi támogatást nyújt a vizsgálatokhoz, valamint ingyenesen biztosít a Szolgálatnak mikrobuszokat és sofőröket.

A gyógyító körút idejére a Mercedes-Benz Hungária Kft.  – ahogy immáron négy éve – most is két gépkocsit, az Oracle Magyarország Kft. pedig egy gépkocsit biztosít az NGYSZ részére térítésmentesen.

 

Szeptember-októberi időpontok, helyszínek:

2014. szeptember 26-28., péntek-vasárnap
Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny, 9-17 óra
Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központja, Fót, Vörösmarty tér 1.

2014. október. 5-10., vasárnap-péntek
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjának útja
Erdély

Item added to cart.
0 items - Ft