Megújult a fogászati és szájsebészeti részleg Újpesten

Újpest Önkormányzata folyamatosan újítja meg a járóbeteg-ellátást szolgáló Szakorvosi Rendelőintézetét, így került sor a fogászati és szájsebészeti részleg korszerűsítésére is. A színvonalas ellátás biztosításához nem csak új fogászati székkel, de digitális fogászati röntgengéppel is gazdagodott a részleg felszereltsége.

Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet.
Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet.

2011 októberében vette át a Fővárosi Károlyi Sándor Kórháztól a Szakorvosi Rendelőintézet irányítását Újpest Önkormányzata. Azóta folyamatosan halad az intézmény modernizálása. Elvégezték az épület energetikai felújítását: kicserélték a nyílászárókat, a homlokzati szigetelést, elvégezték a fűtéskorszerűsítést. Az épület belső terét is újjávarázsolták, felújították a vizes blokkokat, kifestették a belső tereket, átköltöztették a labort, melynek működését is korszerűsítették, beléptető rendszert és információs hálózatot építettek ki.

Megújult a rendelőintézet több részlege, így a fogászat, a szájsebészet, az urológia. A III. emeleten kialakították az új, összevont képalkotó diagnosztikát és tüdőszűrő állomást a meglévő röntgen berendezések áthelyezésével. Új ügyeleti blokkot alakítottak ki a földszinten, ahová a 24 órás ügyeleti szolgálat az év elején beköltözhetett. Átalakították a főbejáratot, ahová az akadálymentesítés érdekében liftet is építettek.

(X) hirdetés

Újpest Önkormányzata az év elején már beszerzett egy korszerű, digitális fogászati röntgengépet és két új ultrahangkészüléket, azonban egy új, 2013. augusztus 12-én aláírt megállapodás a további fejlesztést szolgálja, melynek eredményeként a korábban építészetileg felújított röntgen-, és tüdőszűrő állomás teljes röntgen eszközparkját cserélik digitálisra. A beruházással a várható vizsgálatszám évi 40-50000 db, ami 80-100 000 db digitális lelet (kép) feldolgozását, tárolását jelenti.

Item added to cart.
0 items - Ft