A fogfehérítés maradandó károsodáshoz vezethet

Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különböző fogfehérítő termékek használata – figyelmeztet egy kanadai szakértő.

Kép: illusztráció. /Ubc.ca/
Kép: illusztráció. /Ubc.ca/

A vancouveri Brit Columbia Egyetem fogászati tanszékén dolgozó Adriana Manso szerint a fogfehérítés lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fogzománc károsodása, a fogíny irritációja és a fogérzékenység.

A szakember szerint a mellékhatások egy része tartós, a fogzománc károsodása visszafordíthatatlan problémát jelent. A recept nélkül kapható fogfehérítő termékek esetében továbbá fennáll a túl gyakori, illetve a helytelen használat kockázata – olvasható az egyetem honlapján.

(X) hirdetés

„Fontos észben tartani, hogy a fogfehérítés nem mindenki számára ajánlott. Mindig érdemes először a fogorvossal konzultálni.

Az elszíneződött vagy sötétebb fogak hátterében különböző okok állhatnak, így a kezelési lehetőségek és az eredmények is eltérőek” – hangsúlyozta Manso.

A fogfehérítő termékek hidrogén-peroxidot tartalmaznak, amely a zománcon áthatolva lebontja az elszíneződést okozó vegyületeket, és a fog világosabbá válik.

(X) hirdetés

A fogászati rendelőben használt termékek akár 40 százalékkal több hidrogén-peroxidot is tartalmazhatnak. A fehérítési folyamat hasonló, de ezeket a kezeléseket kizárólag szakembereknek szabad végezniük.

Manso szerint a fogfehérítést nem szabad túlzásba vinni, és a fogzománc károsodása miatt kerülni kell az évenkénti megismétlését.

Forrás: MTI

 

Item added to cart.
0 items - Ft