A Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. veszi meg a Malév Air Tourst

A Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. veszi meg a Malév Air Tours Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. (MAT) 100 százalékos üzletrészét – közölte a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programiroda az MTI-vel csütörtökön.

A vásárlás a közlemény szerint a felszámolási eljárás keretében, nyilvános pályázat alapján történt. A meghirdetett, utazásszervezéssel, repülőjegyek értékesítésével és belföldi programszervezéssel foglalkozó cég megvásárlásáról november 27-én állapodtak meg a felek, az akvizíció december közepén zárul le.
A vételárat nem kívánta nyilvánosságra hozni a vásárló.

A vevő a magyar fogászati turizmus fejlesztési programot (MFTFP) lebonyolító cégcsoporton belül a gazdaságfejlesztési modellhez csatlakozott fogorvosi rendelők számára szervezett külföldi páciensek beutaztatásáért felelős. Az akvizíció eredményeképpen létrejövő leányvállalat a program végrehajtásához szükséges professzionális beutaztatói háttér biztosításában nyújt majd segítséget.

(X) hirdetés

A Malév Air Tours az elmúlt években is nyereségesen működött, árbevétele 2010-ben és 2011-ben is elérte a 2,4 milliárd forintot, ám árbevételének mintegy 70 százalékát elvesztette a Malév Zrt. felszámolásával – ismertette a közleményben Szűcs László, a magyar fogászati turizmus fejlesztési program egyik alapítója, a vállalatcsoport vezetője. Hozzátette, hogy a programmal történő stratégiai együttműködés nemcsak megmenti a 44 éves utazásszervezői tapasztalattal rendelkező magyar céget, hanem rövid időn belül nyereséget termelő, hosszú távon életképes sikervállalkozássá fejleszti.

A közlemény szerint az új tulajdonos tovább foglalkoztatja a jelenlegi munkavállaló állományt, és jelentős fejlesztések előkészítésébe kezdett, amelyek érintik az utazásszervezési, foglalási és fizetési rendszert, valamint az MFTFP és Malév Air Tours irodák szolgáltatásainak összehangolását.

Az MFTFP alapítói, Bátorfi Béla és Szűcs László, valamint az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. a szektor meghatározó szereplőinek összefogásával 2010-ben dolgozták ki a fejlesztési programot. 2011. április 21-én egy szakmai konferencián Orbán Viktor kormányfő és Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint a magyar állam támogatja a fogászati ágazat fejlesztési programját.

(X) hirdetés

Pár nappal később a kormány a magyarországi fogászati turizmus fejlesztéséhez szükséges költségvetési forrás biztosítása érdekében egymilliárd forintot csoportosított át a turisztikai célelőirányzatba.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a múlt év végén hirdette meg a fogászati vállalkozások versenyképességének javítását célzó pályázatot. Erre azok a fogászati vállalkozások jelentkezhettek, amelyek előbb csatlakoztak a kormány és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. között létrejött megállapodással elindult magyar fogászati turizmusfejlesztési programhoz. A pályázaton 39 fogászati vállalkozás nyert el egyenként 10 és 30 millió forint közötti támogatást, a nyertesek között összesen 980 millió forintot osztottak szét.

Forrás: MTI

Item added to cart.
0 items - Ft