Magyar fogászat is részt vesz az oroszországi turisztikai kiállításon

A fogászati turizmus Magyarországon évek óta fellendülőben van, s úgy tűnik egyre távolabbi kapcsolatokat kezdünk kiépíteni. A Szabadidő-2013 elnevezésű moszkvai turisztikai kiállításon ugyanis egy magyar fogászati vállalkozás is feltűnt kiállítóként, hogy így növelje leendő pácienseinek számát. A pénteken záruló szakmai rendezvényen 71 ország, ezen belül is Oroszország 24 régiójából 1480 kiállító vesz részt.

premium dental moszkvai kiallitas
A Prémium Dental budapesti rendelője. /Kép: premiumdental.hu/

„A kiállítás létrejöttéért” – ez áll az oklevélen, amelyet hét ország, köztük a magyarországi gyógyvizeket, az egészségturizmus kínálta pihenési lehetőségeket hirdető látványos pavilon is kapott – mondta el az MTI-nek Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének vezetője.

A verseny hatalmas, gyakorlatilag az egész világ itt van – fogalmazott a szakember. Huszonkétezer négyzetméteren fizikailag nem, de átvitt értelemben nagy a tülekedés az orosz turisták kegyeiért. A hatalmas csarnokot több nagy teremre osztották, amelyekben a különböző régiók és az egymástól eltérő típusú és színvonalú üdülési lehetőségeket, utazási programokat kínáló országok versengenek egymással. Az olyan egzotikus országok, mint Kuba, Mexikó, Argentína, India vagy éppen Jamaica mellett még a kisebb európai országok sem tehetik meg, hogy kimaradjanak ebből a turisztikai seregszemléből, ugyanis Oroszországban jelenleg van kereslet. Fábián Sándor hozzátette: érdekes, hogy Csehország a moszkvai Szabadidő-2013-on most egy kicsi, szerény pavilonnal képviselteti magát, ugyanakkor az országos sugárzású orosz állami televíziókban hatalmas reklámkampányt indított.

(X) hirdetés

Magyarország hagyományosan minden alkalommal jelen van az ősz legnagyobb oroszországi turisztikai rendezvényén, hiszen ez fontos az arculatépítés szempontjából – tette hozzá a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletvezetője. Az Oroszországból Magyarországra utaztató, tapasztalt és bevált utazási irodák mellett az idén egy magánkézben lévő magyarországi fogászati vállalkozás is részt vesz a moszkvai kiállításon.

„Azért is vagyunk itt orosz területen, mert amellett, hogy Nyugat-Európából, Franciaországból, Angliából érkeznek hozzánk nagy számban páciensek, az orosz piacon növekvő tendenciát látunk. Már vannak innen betegeink, akik közvetlenül velünk vették fel a kapcsolatot, de a különböző ügynökségeken keresztül is érkeznek hozzánk” – mondta el Ocskó Mihály, a Prémium Dental Budapest nevű cég ügyfélkapcsolati vezetője.

Forrás: MTI

(X) hirdetés
Item added to cart.
0 items - Ft