Kipróbáltuk: Vitis Whitening fogkrém – Régi és új

A Spanyolországban gyártott Vitis termékek egyelőre még kevésbe ismertek, inkább fogászati szakemberek körében népszerűek a speciális céllal kifejlesztett Vitis termékek. Pedig a márka mögött szakmaiság és átgondolt tervezés áll, csak épp nem érhetőek el minden sarki boltban, éppen ezért a nagyközönségnek még ismerkednie kell a termékpalettával. Elsőként a brand egyik éllovasát, a fehérítő hatású Vitis Whitening fogkrémet vetettük tesztelés alá.

vitis-whitening

KÜLLEM

A Vitis termékek egyazon dizájnt követik, különféle színekkel jelölve az eltérő szájüregi igényekre, panaszokra kifejlesztett termékeket. A Vitis Whitening fogkrém és szájvíz fehér-kék-ezüst színe jól harmonizál a termék rendeltetésével.

(X) hirdetés

A fogkrém dobozán elegáns dombornyomás jelzi az ígért fehérítő hatást és a speciális, zománckímélő Nanorepair technológiát.

Kellemes benyomást kelt a doboz háromszög formájú bevágása is, ami az összes Vitis terméken visszaköszön.

A papírdoboz kibontása után a műanyag tubust megpillantva már nem fedezhető fel ez a típusú kidolgozottság – el tudnánk képzelni egy kicsit részletgazdagabb formatervezést is. A fogkrém kupakja jól illeszkedik a tubusra, széles felülete megkönnyíti az állított tárolást a fürdőszobában.

(X) hirdetés
A papírdobozon elegáns dombornyomás jelzi a fehérítőhatást "Whitening".
A papírdobozon elegáns dombornyomás jelzi a fehérítőhatást „Whitening”.

MINŐSÉG

A Vitis Whitening külső papírcsomagolása nagyon igényes, a belső műanyag tubus azonban már nem ilyen magas minőségű. A dobozon megjelenő ezüst részletek a tubuson már egyszerű szürkék, ráadásul a tubus nagyon puha műanyagból készül, jóllehet, így könnyű összenyomni, egy merevebb falú termék mégis igényesebb benyomást kelt.

Fogkrémeknél azonban soha nem annyira a külső értékek, mint a belső összetétel a meghatározó, így aztán egy kicsit közelebbről is megvizsgáltuk a gyártó által kommunikált, szakértői összetételt.

Az összetevők listáját szemlélve a Vitis Whitening kettős érzelmeket keltett bennünk: jóllehet, xilittel és hidroxiapatittal gazdagították, melyek ma igen népszerű összetevők a fogszuvasodás megelőzésére és a fogzománc erősítésére, sajnos ezektől eltekintve régimódi anyagok is belekerültek a fogkrémbe.

A szacharin épp úgy nem a legbiztonságosabb összetevő, mint a nátrium-lauril-szulfát (SLS), amit egy szakértőinek pozícionált terméktől semmiképp sem várna az ember.

A szilika mellett perlitet is találunk a Vitis Whitening fogkrémben, melyek bár valóban gondoskodnak az alapos lepedékeltávolításról, így a fehérítésről is, a két összetevő együttesen már koptathatja a fogzománcot – habár a fogkrém hivatalos RDA értéke 48, ami igen alacsonynak számít (200-ig még biztonságosnak tekinthető a fogkrémek RDA értéke).

Az összetevők közül továbbá zavar minket az a mentone glycerin acetal névre keresztelt ízesítő anyag is, ami bár a friss lehelet fenntartását támogatja, több szakmai szervezet felhívja a figyelmünket a kémiai anyag bőrirritáló tulajdonságára is.

Pozitívumként mindenképp megemlítendő a fogkrém fluorid- és hidroxiapatit tartalma, melyek együttesen erősítik a fogzománcot és segítenek a fogfelszín egyenletesebbé tételében.

A Vitis Whitening tubusa jóval egyszerűbb, kevésbé kelt minőségi benyomást.
A Vitis Whitening tubusa jóval egyszerűbb, kevésbé kelt minőségi benyomást.

HASZNÁLHATÓSÁG

A Vitis Whitening fogkrém frissítő íze kellemes, az erős aromákra érzékenyek is szeretettel használhatják a terméket, ráadásul a szájüreget sem szárítja a Vitis fogkrém.

Habzása közepesen erős, amit megmagyaráz a fogkrémben található, habosítást segítő SLS. Elektromos vagy szónikus fogkefével való használatkor minimális mennyiség is elegendő a fogkrémből, így sokáig kitart az amúgy is 100 ml-es termék (a legtöbb fogkrém 75 ml-es kiszerelésű).

Rendeltetésének megfelelően a VITIS Whitening fehéríti a fogakat, de csodákra ne számítsunk, az oxidmentes fehérítő fogkrémekhez hasonlóan a VITIS is csak a fogak természetes fehérségét állítja vissza.

Fogérzékenység tekintetében különösebb javulást nem tapasztaltunk, bár ezt nem is ígéri a gyártó – minden esetre, aki érzékeny fogakkal rendelkezik, mindenképp olyan fogfehérítő fogkrémet vásároljon, ami gyengéd a fogzománchoz és kevés dörzshatású anyagot tartalmaz.

BESZEREZHETŐSÉG

A Vitis termékek a professzionális szájápolás szerelmeseinek születtek, éppen ezért csak szakboltokban, patikákban vagy fogorvosunknál szerezhetjük be, illetve online rendelhetünk. Mivel sem drogériákban sem szupermarketekben nem kapható a Vitis Whitening fogkrém, így némi utánajárást mindenképp igényel a vásárlás.

Bár hidroxiapatitot és xilitet is tartalmaz a termék, sok nem kívánt összetevő is helyet kapott benne.
Bár hidroxiapatitot és xilitet is tartalmaz a termék, sok nem kívánt összetevő is helyet kapott benne.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Vitis Whitening fogyasztói ára 2700-3000 Ft között mozog, ami drágának mondható. Jóllehet, 100 ml fogkrémet kapunk a pénzünkért, a fogkrém összetevői mégsem indokolják az eladási árat.

ÖSSZEGZÉS

Mindent összevetve semmiképp sem rossz termék a VITIS Whitening fogkrém, csak számunkra a szakmaiságot tovább fokozná néhány nem kívánt összetevő mellőzése, hiszen ha az ember ennyit költ fogkrémre, akkor már biztosan jobb minőségre vágyik a tömegtermelésben született szájápolási termékeknél.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/3 – KÖZEPES

Hogyan értékelünk?3

Item added to cart.
0 items - Ft