Kipróbáltuk: Splat chilis fogselyem – Fekete bárány

Úgy gondoljuk, hogy a fogköztisztítók teszteléséből soha nem elég, hiszen sokan még csak ismerkednek a fogselymek és fogköz-kefék világával, épp ezért szeretünk újdonságokat, különleges termékeket kipróbálni. Talán nem is gondolnánk, hogy egy fogselyemben is örömünket lelhetjük, pedig a SPLAT bebizonyította, hogy nem kell feltétlenül unalmasnak lennie a szájápolásnak.

splat fogselyem fekete chilis

GYÁRTÓ

SPLAT

KÜLLEM

A SPLAT chilis fogselyem az eddig látott vagy kipróbált fogselymek közül egyértelműen a legkülönlegesebb. Fekete kör alakú doboz, elforgatható nyitó-záró rendszer, fekete fogselyem, lapos szál – ezek mind olyan jellemzők, melyekkel még soha nem találkoztunk az eddigiek során.

(X) hirdetés

A fogselyem külseje tehát extrém és izgalmas, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy felkeltse a boltban ácsorgó vásárlók figyelmét. Aztán ha közelebbről is megnézzük a dobozt, rájövünk, hogy nem csak a külső megjelenés extrém, hiszen chilis ízesítést ígérnek a csomagoláson, amit eddig maximum ételek viszonylatában láttunk, szájápolási termékeknél ritkán.

A fogselyem kinézete és ízesítése extrém, ritkán találkozunk ilyesmivel a szájápolási piacon.
A fogselyem kinézete és ízesítése extrém, ritkán találkozunk ilyesmivel a szájápolási piacon.

 

MINŐSÉG

A csomagolást kibontva egy részleteiben is kellemesen kidolgozott terméket vehetünk a kezünkbe. A műanyag doboz, a feliratozás, a gyakorlati szempontból nagyszerűen kidolgozott nyitó-záró rendszer mind kellemes meglepetést okoznak a vásárlónak.

A fogselyem szála lapos formájú, a viasz miatt könnyen csúszik, de nem zavaróan és valóban van némi paprikás íze. No nem olyan, mintha egy érett jalapeno-ba haraptunk volna, de kellemesen pikáns. Ennek egyébként nem csak marketing szempontból van jelentősége, a paprikák csípősségéért felelős kapszaicin ugyanis baktériumölő hatású, ami a fogközök tisztításakor hasznos tulajdonság lehet.

(X) hirdetés

HASZNÁLHATÓSÁG

A SPLAT chilis fogselyem használata több okból is örömet okozhat a vásárlónak. Egyrészt könnyű bevezetni a fogközökbe, de nem túlságosan viaszos, amitől nehéz lenne az ujjainkra tekerni vagy pontosan irányítani. A szál az átlaghoz képes egy kicsit vastagabb, de mivel el van lapítva, ez egyáltalán nem zavaró használat közben, sőt, kifejezetten könnyű vele megtisztítani a fogközöket.

Az extrém megjelenés mellett a fekete szál azért különösen praktikus tulajdonság, mert kiválóan visszakövethető általa, hogy mennyi lerakódást távolítottunk el a fogközeinkből. A lapos kialakítás miatt hasznos lehet fogszabályzósoknak is, vagy koronával, fogpótlással rendelkezőknek, a szál ugyanis elég erős ahhoz, hogy kibírja a különleges körülményeket is.

A csípősségtől a gyakorlatban nem kell tartanunk, nem kellemetlen a fogíny területénél, használat közben egyáltalán nem tapasztaltunk fogérzékenységet.

A doboz nagyszerűen tárolható, a fogselyem pedig könnyedén adagolható, és amikor használaton kívül van, egyetlen mozdulattal elfordíthatjuk a kerek dobozt, így már le is zártuk azt. Vélhetően emiatt a nyitó-záró rendszer miatt nincs leemelhető fedél, szóval nem tudjuk folyamatosan ellenőrizgetni, hogy mennyi fogselymünk van még, erre majd csak akkor jövünk rá, ha a fogselyem már elfogyott.

A SPLAT chilis fogselyem szála fekete, viaszolt és lapított, könnyen boldogulunk vele a fogközökben.
A SPLAT chilis fogselyem szála fekete, viaszolt és lapított, könnyen boldogulunk vele a fogközökben.

BESZEREZHETŐSÉG

Főként patikákban és webáruházakban, de elvétve áruházláncokban vagy drogériákban is találkozhatunk a SPLAT termékekkel, így tudjuk megvásárolni vagy megrendelni a SPLAT chilis fogselymet is. Lehetne a márkának jobb lefedettsége is, mivel valóban széles termékpalettáról és vonzó termékekről van szó.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel a fogselyem ajánlott fogyasztói ára 1 600 – 1 800 Ft körül alakul, semmiképp nem mondhatjuk olcsónak a terméket, bár valóban minőségi áruról van szó. A 30 méteres SPLAT chilis fogselyem akár 2 hónapra is elegendő lehet (napi 50 cm fogselyemmel számolva), így a havi költség nem magas, persze vásárolhatunk jó minőségű fogselymet már 1 000 forint körül is. Az, hogy kinek mennyit ér a különlegesség és az extra funkció, az hozzáállás és pénztárca kérdése.

A SPLAT fogselyem a mindennapos használat során is bizonyította kiválóságát.
A SPLAT fogselyem a mindennapos használat során is bizonyította kiválóságát.

ÖSSZEGZÉS

A SPLAT chilis fogselyem összességében nagyon kellemes benyomást keltett bennünk, jó volt végre valami színt látni a fogselymek, és úgy általában a szájápolási termékek piacán. Átgondoltság, megtervezettség, magas minőség, szerintünk megéri kipróbálni, és a mindennapokban is megtapasztalni a termék pozitív tulajdonságait.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

Item added to cart.
0 items - Ft