Kipróbáltuk: SPLAT Blackwood fogkrém – Feketén fehéren

Találkoztunk már érdekes és figyelemfelkeltő, olykor nehezen értelmezhető szájápolási termékekkel, de a SPLAT Blackwood fogkrém egyedisége még minket is meglepett. Szénnel színezett fekete fogkrém, ami segíti a fogak fehérítését – paradox koncepció és éppen ezért muszáj volt kipróbálnunk. A borókabogyóról pedig egy kicsit később…

SPLAT Blackwood fpgkrém. /Kép: merjmosolyogni.hu/
SPLAT Blackwood fpgkrém. /Kép: merjmosolyogni.hu/

GYÁRTÓ: SPLAT

KÜLLEM

A SPLAT fogkrémek külső megjelenésükben általában utalnak az összetételre, hiszen a legtöbb típusba valamilyen növényi hatóanyag, esetleg fűszer is kerül – nem véletlen a chilis fogselyem meg a zöldteás, gyömbéres vagy borókabogyós fogkrém. Nem tudjuk, hogy a termékfejlesztési osztály mennyire ínyenc, de a SPLAT összeállításait elnézve előfordulhat, hogy fogápolási Michelin csillagra hajtanak.

(X) hirdetés

Amikor először hallottunk a fekete fogkrémről, nem voltunk benne biztosak, hogy ez inkább csak marketingfogás és valójában szürkés, esetleg fekete-fehér variált színezetű pasztát fogunk kinyomni a tubusból, de aki fogott már a kezébe éjfekete széndarabot, az most el tudja képzelni, hogy milyen látvány fogadja a SPLAT tubusának megnyomása után.

A SPLAT Blackwood fogkrém igazodva a paszta fekete színéhez, ugyanolyan sötét színű dobozt és tubust kapott. Nekünk a külső papírdoboz kicsit jobban tetszik, mint a műanyag tubus megjelenése, az lehetne valamelyest modernebb, részletesebb kidolgozású.

SPLAT Blackwood fogkrém borókabogyó aromával és nyírfaszén színezéssel. /Kép: merjmosolyogni.hu/
SPLAT Blackwood fogkrém borókabogyó aromával és nyírfaszén színezéssel. /Kép: merjmosolyogni.hu/

MINŐSÉG

A külső doboz minősége egy leheletnyivel jobbra sikerült, mint a fogkrém tubusának színvonala, viszont amiben a SPLAT Blackwood igazi ereje rejlik, az a fogkrém összetétele. Elsőre kicsit extrémnek tűnhet a faszén színezés meg a borókabogyós ízesítés, pedig a gyakorlatban nem az.

(X) hirdetés

Igazán komoly odafigyelésről árulkodik az összetevők listája, nincsen triklozán, szacharin vagy szódium-lauril-szulfát a termékben, mondjuk fluorid sem – ennek pozitív vagy negatív elbírálása azonban már teljesen egyedi, nekünk személy szerint nincs tiltólistán a fluorid.

A színezéshez használt nyírfaszén vagy az ízesítéshez használt borókabogyó kivonat és stevia azonban szívmelengető lehet azoknak, akik nem szeretik a túlságosan kommersz, vegyi anyagokkal agyonpumpált szájápolási termékeket.

HASZNÁLHATÓSÁG

Kicsit furcsa érzés, amikor az ember először közelít a szájához a fekete fogkrémmel, aztán néhány nap használat után teljesen megszokható. Fogmosás alatt a SPLAT Blackwood a nyállal érintkezve szürke színű habbá alakul át, ami már nem annyira rémítő látvány.

Aromáját tekintve a borókabogyó és a mentol dominál a fogkrémben, előbbi lényegesen jobban érződik, mint utóbbi, éppen ezért fogmosás után hamar elillan a különleges ízösszetétel. Ez valakinek tetszik, más viszont szereti, ha még sokáig ott érzi a szájában a friss, mentolos aromát.

A SPLAT Blackwood tisztítóerejével meg voltunk elégedve, a dobozon azonban fehérítő hatást is ígérnek, amit annyira nem sikerült megtapasztalnunk. Természetesen a fogak eredeti fehérségét visszanyerhetjük a rendszeres fogmosás által, de annál fehérebb árnyalatra ne számítsunk. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy nincsenek a fogkrémbe durva dörzsanyagok keverve, így abráziós szintje vélhetően alacsony (konkrét adat jelenleg nem áll rendelkezésünkre).

A SPLAT Blackwood fogkrém színe éjfekete. /Kép: merjmosolyogni.hu/
A SPLAT Blackwood fogkrém színe éjfekete. /Kép: merjmosolyogni.hu/

BESZEREZHETŐSÉG

Egyelőre Magyarországon a SPLAT termékek lefedettsége még nem teljes, elvétve szupermarketben, bioboltokban, drogériákban belefuthatunk vagy vásárolhatunk interneten keresztül.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 75 ml-es A SPLAT Blackwood fogkrém ára 2 200 – 2 500 Ft körüli áron mozog, ami nem kevés, jóllehet a fogkrém minősége indokolja az eladási árat. Természetesen, ha egy kicsit olcsóbb lenne, talán még nagyobb közönséget érhetne el a márka.

A SPLAT Blackwood fogkrém összetétele minőségi, ára viszont egy kicsit magas. /Kép: merjmosolyogni.hu/
A SPLAT Blackwood fogkrém összetétele minőségi. /Kép: merjmosolyogni.hu/

ÖSSZEGZÉS

Elsőre bármennyire is furcsának vagy bizarrnak tűnt a fekete fogkrém jelensége, a tesztidőszak alatt egy szerethető, kellemes használatú fogkrém vált belőle. Biztosan ajánlható azoknak, akik szeretik megválasztani a mindennapokban használt szájápolási termékek minőségét, akik odafigyelnek, hogy milyen kémiai anyagokkal érintkeznek nap, mint nap. A SPLAT Blackwood fogkrém a hétköznapi szájápolási igények minőségi kielégítésére született.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/2
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

Összetevők:
Hydrated Silica, Aqua, Sorbitol, Glycerin, Maltooligosyl Glucoside/Hydrogenated Starch Hydrolysate, PEG-8, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cellulose Gum, Aroma, Activated Charcoal, Sodium Methylparaben, Stevia Rebaudiana Extract, Menthol, o-Cymen-5-ol, Juniperus Communis Fruit Extract, Limonene

Item added to cart.
0 items - Ft