Kipróbáltuk: Signal Sensitive Expert Extra Soft fogkefe

Véleményünk szerint, ha valaki vigyázni szeretne ínye egészségére, annak nem csak a fogkrémjére kell odafigyelnie, de a fogkeféjére is. Mivel a többség túl erősen mos fogat, fennáll a veszélye, hogy az ínye azért húzódik vissza, mert helytelenül próbálja tisztítani nap, mint nap. Ezért is javasoljuk rendszeresen, hogy használjunk puha fogkefét, mert azzal kisebb eséllyel teszünk kárt a fogakat borító lágyszövetben. Mostani tesztünk is egy puha, sőt, egy extra puha fogkeféről szólna, már ha tényleg az lenne. De nem az.

 

HÁTTÉR

Annak ellenére, hogy nemzetközileg ismert márkáról van szó, múltjáról igen keveset tudunk: a brit-holland vegyes tulajdonú Unilever csoport 1965-ben kínált először Signal fogkrémet és fogkefét az európai piacon. Mára igazi világmárka lett, a vállalat erős háttere (2011-ben az Unilever a harmadik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó cég a világon) biztosítja a széles termékpalettát és a mindenki számára ismerősen csengő nevet.

(X) hirdetés

A Signal magyarországi honlapján tájékozódhatunk a 17-17 forgalomban lévő fogkrémről és fogkeféről, s arról, hogy ezek milyen speciális problémák orvoslására, megelőzésére alkalmasak (fehérítés, ínyproblémák, fogérzékenység, friss lehelet, stb.).

Minket is meglepett, hogy a weboldalon csak Sensitive név alatt találjuk a tesztünkben kipróbált fogkefét, ott „soft”, míg az általunk vásárolt csomagoláson már „extra soft” jelzővel ellátva. Az is lehet, hogy két különböző termékről van szó, vagy, hogy egyik országban így, máshol úgy árulják, láttunk már ilyet az Oral-B fogselyménél is.

 

Más néven és más keménységi besorolással találjuk a gyártó honlapján a terméket.

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

Nekünk nagyon tetszik a Signal Sensitive Expert fogkefe kinézete. Kellemes színekben kapható, a matt, rücskös felületű gumiborításhoz jól passzol a fehér részek magas fénye. A nyél többszörösen szögtörött, a fejet is megdöntötték kissé.

A sörték tetemesebb része normál méretű, ám közéjük bújtattak magasabb szálakat is, a különös alaposságért, ami első ránézésre nagyon jó ötletnek tűnt, a gyakorlat viszont már teljesen mást mutatott.

Nagyon dicséretes viszont, hogy a fogkeféhez – alacsony ára ellenére – kapunk kupakot is, így tisztábban tarthatjuk szájtisztító eszközünket.

MINŐSÉG

Sajnos a fogkefe leggyengébb pontja épp az, aminek az erősségének kellene lenni, mégpedig a sörte. Extra soft fogkeféről beszélünk, de sörtéit nem igazán nevezhetjük annak, még csak puhának sem.

A kiálló, hosszabb szálak bizonyos szögben tartva szó szerint megszúrják az ember ínyét, szóval egy foghúzás vagy szájsebészeti beavatkozás után ne próbáljunk ezzel fogat mosni, mert okozhatunk magunknak egy-két kellemetlen percet.

A sörték egyébként is kissé merevnek tűntek számunkra, a fogkefe egyéb részeinek minőségével nincs probléma.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Úgy véljük, a fent említett sörteprobléma miatt nem valami kellemes a Signal Expert Sensitive fogkefével fogat mosni. Tényleg szúr és olykor meg-megsérti az ínyt, ami sokat levon a fogmosás élményéből. Bár jó elgondolásnak tűnt, a gyakorlatban a kiálló sörték nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt.

BESZEREZHETŐSÉG

A Signal egy igen jól lefedett márka országszerte, nem okoz gondot a termék megvásárlása még kisebb városokban, szerényebb kínálatú üzletekben sem. Ez jó pont, az viszont, hogy a tizenhét elérhető típus közül a helyi boltos melyik kettő-háromból fog rendelni, már kérdéses, de hátha szerencsénk lesz. (Mivel megfizethető árú termékről van szó, talán a kereskedők is szívesebben ruháznak be a Signal Expert Sensitive-be.)

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel léteznek négyszer, ötször drágább fogkefék is a piacon, azt mondhatjuk, egy alsó kategóriás termékről van szó. Mi egy drogériában vásároltuk meg, 400 Ft-os áron, néhány tízforintnyi eltéréssel máshol is ennyibe kerül.

Hogy ezért az árért mit kapunk? Alsó kategóriás terméket. Azt gondolom, van rá esély, hogy ilyen áron sokkal jobb fogkefét szerezzünk be, ezért érdemes keresgélnünk.

ÖSSZEGZÉS

Összességében maradt a papírforma, olcsó áron olcsó minőségű terméket kap az ember. Extra puhának álcázott közepes keménységű fogkefe, egy kis csavarral – a kiálló sörtékkel.

Két hétig persze kibírja az ember, hogy ezzel mosson fogat, de őszintén szólva megkönnyebbülést éreztünk, amikor a teszt befejeztével végre visszatértünk a jól megszokott, tényleg puha fogkefénkhez.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/2
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/3

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft