Kipróbáltuk: Sensodyne True White fogkrém – Valódi változás

Amennyiben egy márka túl széles termékpalettával dolgozik, egy idő után fennáll a veszélye a túlságosan egyforma, mindössze nevében és megjelenésében különböző termékek piacra dobásának. A változatosság ez esetben nem gyönyörködtet, hiszen újra és újra ugyanazt a fogkrémet vásároljuk meg, csak mindig más név alatt. A Sensodyne-t egy ideje pont ez a veszély fenyegette, azonban a True White debütálásával végre kifújhatjuk a levegőt: ez a fogkrém most tényleg más.

kiprobaltuk sensodyne true white fogkrem

KÜLLEM

Na végre! Ugye, hogy megéri igényes, komoly, modern és elegáns külsővel megjelenni a szájápolási piacon? Elnézve a Sensodyne eddigi termékeit – noha külsejükre mindvégig odafigyeltek – a Sensodyne True White magasan veri márkatársait.

(X) hirdetés

Álló doboz (imádjuk), vékony, elegáns betűk, igényes részletek, egy kis csillogó ezüst a matt fehéren és kész is van a professzionális termék imázs. A papírdobozon túljutva szerencsére a tubus sem okoz csalódást az arra odafigyelő szemeknek: az álló forma továbbra is marad, a letisztult megjelenést a kupak gyöngyházfénye teszi különlegessé.

Magyar nyelvű leírásból nincs hiány – az álló doboz oldalán teljes hosszában végigfut a termékjellemzés, így nem kell aggódnunk, hogy valamilyen fontos információ nem jut el hozzánk, magyar vásárlóhoz. (Ugyanez a márka magyar honlapjáról nem mondható el – egyetlen betűnyi információt sem találtunk a termékről, így a nemzetközi weblapon kellett olvasnunk a fogkrémről.)

sensodyne true white

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A Sensodyne True White külsejének minőségére nem lehet panaszunk. Professzionális, de tömegtermelésben született, utóbbi azonban nem von le semmit az értékeiből.

A felhasznált anyagok, az illesztések és a csomagolás mind megéri a pénzét – ha az ember már vásárol, valami ilyesmit akar érezni a termék kézbevételekor.

Természetesen egy szájápolási termék esetében nem szabad, hogy a csomagolás elvonja a figyelmünket a termék belső értékeiről. Szerencsére, amikor átfutottuk a Sensodyne True White összetevőit, azonnal észrevettük, hogy a korábban tesztelt Sensodyne fogkrémekkel ellentétben a True White összeállításánál tényleg valami mást akartak összehozni.

Nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot (SLS), ami egy igen agresszív és egyre többet kritizált habosító anyag (samponok, tusfürdők és vegyszerek gyakori alapanyaga, szájnyálkahártya irritáló hatású), illetve szilícium-dioxid (silica) sem került a fogkrémbe, ami szintén a vitatott, ám túl gyakran használt kozmetikai alapanyagok közé tartozik.

A Sensodyne True White fluoridos termék, így segít a fogzománc erősítésében és a fogszuvasodás megelőzésében. Mivel a Sensodyne termékek a kezdetektől a fogérzékenység kezelésében segítenek, a fogkrém kálium-nitrátot tartalmaz, ami gyakori összetevője a fogérzékenységet enyhítő szájápolási termékeknek.

Egyedül egy összetevő van, amitől szívesen megválnánk képzeletbeli laboratóriumunkban, az pedig a szintetikus szacharin, ami mesterséges édesítőszerként kerül a fogkrémekbe.

Ami az egyik legnagyszerűbb a termékben, hogy nagyon alacsony abráziós értékkel rendelkezik. Az általában 0 és 200 közé eső abráziós érték azt mutatja meg, hogy a fogkrém mennyire koptatja, károsítja a fogzománcot (a felső határ a szakmai szervezetek által még javasolt érték, ennél magasabb RDA értékű fogkrémet már nem érdemes használni).

Mivel a Sensodyne True White fogkrém RDA értéke 13, így elméletileg az erodált, sérülékeny fogakkal rendelkezőknek sem kell attól tartani, hogy a fogmosás mellékhatásaként sérülhet a fogzománc.

sensodnye teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

A legtöbb Sensodyne termékhez hasonlóan a True White is egy kellemes, problémamentesen használható és hamar megszerethető fogkrém. Íze gyengéd, nem irritál, nem szárítja ki a szájüreget. Kézi fogkefével és elektromos készülékekkel is használható, nincsen túl erős habzása.

Állaga sima, tapintásra nem érezhetők benne szemcsék, a fehérítő hatást a kovasav (hydrated silica) és a nátrium-trifoszfát együttesen végzik.

A gyakorlatban valóban észrevehető egyfajta természetes fehérítő hatás, a nap során fogakra tapadt lepedéket és plakkot hatékonyan eltávolíthatjuk a fogkrémmel, így napi kétszeri fogmosás mellett fogaink tisztának, egészségesnek tűnnek.

A makacs, hónapok óta fennálló fogérzékenységet orvosi beavatkozás nélkül nem tudjuk pusztán fogkrémekkel megszüntetni és nem is szabad, hiszen a fogérzékenység általában valamilyen komolyabb problémát (fogszuvasodás, ínyvisszahúzódás) jelez, ami mindenképp orvosi ellátást igényel.

Éppen ezért krónikus fogérzékenységünket nem fogja a Sensodyne True White egyetlen pillanat alatt elmulasztani. Az általános használat mellett arra azonban mindenképp javasolt a termék, hogy fogkőszedés vagy fogfehérítés után ezzel mossunk fogat, hiszen annyira gyengéd a fogzománchoz, hogy segítheti a regenerálódást.

sensodyne true white fogkrem

BESZEREZHETŐSÉG

Mivel új termékről van szó, a cikk írásakor (2015.09.18.) személyes tapasztalataink szerint a Sensodyne True White még csak korlátozottan érhető el az üzletekben. Drogériákban, kiemelt szupermarketekben beszerezhetjük, illetve vásárolhatunk webáruházakból is.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Sensodyne legdrágább termékei között kapott helyet a True White fogkrém, hiszen eladási ára 2 000- 2 400 forint körül mozog. Ugyanakkor nincs olyan érzésünk, hogy újra és újra ugyanazt a terméket vásároljuk meg, ráadásul modern, szervezetbarát összetétele megéri az árát.

ÖSSZEGZÉS

Mindenképp pozitív benyomást tett ránk a Sensodyne True White, hiszen bebizonyította a márka, hogy a nagyáruházak polcain kínált, olykor gyenge minőségű szájápolási termékek között is elő lehet rukkolni valami újjal és minőségivel, ami beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

Item added to cart.
0 items - Ft