Kipróbáltuk: Sensodyne Extra Fresh szájvíz

A fogérzékenység enyhítésére specializálódott Sensodyne márka maga mögött hagyta régi szájöblítőjét és két, összetételében és megjelenésében teljesen új termékkel lépett elő; ez a Sensodyne Cool Mint és a Sensodyne Extra Fresh szájvíz. Jelen tesztünk alanyának az extra frissességet biztosító Extra Fresh szájvizet választottuk.

kiprobaltuk-sensodyne-szajviz

KÜLLEM

Külső jegyeiben a Sensodyne Extra Fresh szájvíz minden téren szakít elődje hagyatékával. Az első és számunkra legfeltűnőbb külső jegy az volt, hogy a terméket immár nem csomagolják külön papírdobozba, mint a régi Sensodyne szájvizet, hanem mindössze a műanyag flakon átszabott formájával találkozhatunk a boltokban.

Mindez egyáltalán nem hátrányos akkor, ha a gyártó külön szeretne hangsúlyt adni az Extra Fresh feltűnő zöld és a Cool Mint vibráló kék színének. Sok gyártó jár el ehhez hasonlóan, van olyan márka, akinél szinte a szivárvány összes színével találkozhattunk már szájvizes flakonok formájában.

(X) hirdetés

A műanyag flakon és kupak formája is teljesen új képet mutat: a szabályos henger alakot felváltotta a lapított forma, amit átlátszó, mégis hangsúlyos mérőkupak egészít ki. Utóbbi immáron megkapta a biztonsági zárat is, így kisgyermekek nehezen férhetnek hozzá a szájvízhez. A biztonság szem előtt tartása különösen dicséretes, hiszen hiába van szó alkoholmentes termékről, a gyártó utasítása szerint 12 éven aluliak nem használhatják.

sensodyne-extra-fresh-szajviz

MINŐSÉG

A külső jegyek minősége erős középkategória: jó a flakon műanyagjának fogása, ötletes a mérőkupak kialakítása, megnyerők az ezüstösen csillogó felületekkel kiegészített matricák.

A Sensodyne Extra Fresh szájvíz összetevőinek minősége szintén a középkategóriába sorolható, de nem kifejezetten az erős szegmensbe. Átlagos, más termékeknél is előszeretettel használt, főként mesterséges alapanyagok építik fel a szájöblítőt, ilyen a szintetikus édesítőszer (szacharin), az aroma és két erős színezőanyag (egy kék és egy sárga a zöld árnyalat eléréséhez).

(X) hirdetés

A szájvíz fluoridot tartalmaz, ami erősíti a fogzománcot, ellenállóvá téve azt a savas támadásokkal, így a fogszuvasodással szemben. Összetétele alkoholmentes, így nem szárítja, irritálja a szájüreget.

sensodyne-szajviz-teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

A Sensodyne Extra Fresh szájvíz használata a mindennapokban kellemes. Aromája valóban frissítő, egy nagyon enyhe gyógyszeres utóízzel. Nem szárítja ki a szájüreget, azonban hatékonyan fertőtlenít.

Leírásában a gyártó nem csak frissességet, hanem „mindennapos fogérzékenység elleni védelmet” is kínál a vásárlóknak. Ez a mondat azonban kapott egy kis csillagot, s a következő megjegyzéssel egészítik ki a mondatot: „*útmutató szerinti használat esetén”. A használati útmutató szerint egyéb fluoridos fogkrém használatát követően öblögessünk a szájvízzel 1 percen keresztül folyamatosan (az átlagostól eltérően dupla használati időt javasolnak, míg a legtöbb gyártó megelégszik a 30 másodperces zubogtatással is).

Lelkiismeretesen tájékoztatva, a csomagoláson azt is feltüntették, hogy az érzékeny fog fogászati ellátást igényelhet, a tünetek tartós fennállása vagy súlyosbodása esetén forduljunk fogorvosunkhoz. Ezzel a kijelentéssel csak egyetérteni tudunk, hiszen egy fogszuvasodás vagy ínyvisszahúzódás okozta fogérzékenység tartós kezeléséhez igenis szakorvosi segítségre van szükségünk.

sensodyne-extra-fresh-szajviz-teszt

BESZEREZHETŐSÉG

A Sensodyne Cool Mint és Extra Fresh szájvizek lefedettsége országszerte kiváló, nem csak drogériákban, hanem szupermarketekben, vegyesboltokban is beszerezhetjük a termékeket, nem is beszélve az online vásárlás lehetőségéről.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Az új Sensodyne szájvizek ára bolttól függően 1600-1900 Ft. Az 500 ml-es szájöblítő noha nem a legdrágább a piacon, mégis erős középkategóriát képvisel, összetevőinek minősége számunkra mégsem indokolja ezt az eladási árat.

kiprobaltuk-sensodyne-extra-fresh-szajviz

ÖSSZEGZÉS

A Sensodyne Extra Fresh szájöblítő mindent összevetve egy teljesen átlagos termék a piacon. Újjávarázsolt megjelenése figyelemfelkeltő, elődjéhez képest feltűnőbb és populárisabb külső jegyekkel, ami elősegítheti a termék sikerét a felhasználók körében.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

Összetevők:
Aqua, Glycerin, Sorbitol, Potassium Nitrate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Poloxamer 407, Sodium Benzoate, Aroma, Disodium Phosphate, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Phosphate, Sodium Saccahrin, Sodium Fluoride, Cl 19140, CI 42090.

Item added to cart.
0 items - Ft