Kipróbáltuk: Parodontax Extra Fresh fogkrém – Hiánypótló alakítás

A Parodontax termékcsaládot a szájápolási piac egyik legjobbjának tartjuk. Nem csak minőségi összetevői vagy hatékonysága miatt, hanem mert az üzletpolitika nincsen túlbonyolítva: egyszerű termékek meghatározott rendeltetéssel, harmonikus külső és belső értékekkel. Eddig, ha mindenáron negatívumot kellett keresnünk, az a Parodontax fogkrémek egyedi, sós, sokak szerint egyáltalán nem kellemes ízvilága volt, de csak múlt időben – hölgyeim és uraim, itt van ugyanis a mentolos ízű „sós fogkrém”.

parodontax extra fresh kiprobaltuk

GYÁRTÓ: GSK

KÜLLEM

(X) hirdetés

Az Extra Fresh megjelenésében követi a többi Parodontax fogkrém külsejét – ugyanaz a konvencionális csomagolás kívül és belül, egyedül a jobb oldali sarok színe változik fajtánként – ez a típus világoskék-sötétkék színt kapott, ami nekünk tökéletesen harmonizál a friss, mentolos tulajdonsággal.
Nagyon szeretjük, hogy a gyártó hajlandó magyar csomagolást ajándékozni a vásárlóinak, amin nem csak a növényi összetevőkről, de a fogínyvérzésről és ínygyulladásról is olvashatunk egy-két mondatot. A gondosság nálunk abszolút telitalálat, szerintünk így lehet a vásárlókban is elégedettséget előidézni, akár rövid-, akár hosszútávon.

MINŐSÉG

A Parodontax fogkrémek gyártásáért felelős GlaxoSmithKline brit gyógyszeripari vállalat eddig sem okozott csalódást. Se a kivitelezésben, se a felhasznált összetevők minőségében nem történt különösebb változás a többi Parodontax fogkrémhez képest: a növényi alapanyagok továbbra is kiválóak, s annak is csak örülni tudunk, hogy ez a fogkrém sem kapott a felhabosodást elősegítő nátrium-lauril szulfátból (SLS), ami képzeletbeli ranglétránkon önmagában is felér egy előkelőbb pozícióval, hiszen nem sok fogkrém-gyártó mondhatja el ugyanezt magáról.
Ugyanúgy, ahogy sok jót, egyetlen rossz tulajdonságot is örökölt testvéreitől az új Parodontax: minél kevesebb fogkrém van a tubusban, annál nehezebb rácsavarni a kupakot.

(X) hirdetés

kiprobaltuk parodontax extra fresh

HASZNÁLHATÓSÁG

A korábbiakban tesztelt Parodontax Whitening hasonló elismerést váltott ki belőlünk, mint az Extra Fresh, bár ott teljes elégedettségünket kissé megzavarta az egyedi, sós ízvilág, ami bár minket nem különösebben érdekel, tudjuk, hogy másokat nagyon is zavar. Vannak, akik egyszerűen nem vevők rá, hogy a megszokott mentolt egy furcsa, sós aromára cseréljék.

Mondhatjuk azt is, hogy kifejezetten ennek a szegmensnek készült az Extra Fresh változat, s bár a sós aroma nem tűnt el végérvényesen, a fogkrém szépen kiegészül a frissítő mentol ízzel, így tovább érezhetjük tisztának és üdének a szájüregünket. Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy aki az eredeti Parodontax ízhez van hozzászokva, eleinte lehet, hogy ismeretlennek, enyhén kesernyésnek találhatja az új aromát, ez azonban nálunk is csak átmeneti benyomás volt – minél többet használtuk, annál jobban értékeltük a hűsítő, mentolos tulajdonságot.

BESZEREZHETŐSÉG

A Parodontax Extra Fresh 2013. július-augusztusától kerül a boltok polcaira, hozzáférhetősége pedig várhatóan a márka lefedettségéhez fog igazodni. Drogériákban, nagyobb szupermarketekben, ahol a többi típusból is találunk, valószínűleg ezzel a fajtával is találkozni fogunk, kisvárosokban pedig a gyógyszertári vagy az internetes rendelés jelenthet megoldást.

parodontax extra fresh fogkrem

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel a Parodontax fogkrémek nagyjából egy árkategóriába sorolhatók, ez a típus is 1100 – 1400 forintos áron vásárolható meg (ajánlott fogyasztói ára: 1 119 Ft). Az SLS-mentesség, a gyógynövények magas koncentrációja és az újdonsült tiszta, friss érzet azonban megér ennyi pénzt, mi ugyanis hisszük, hogy nem mindegy, milyen anyagokat juttatunk a szájüregünkbe, s azzal együtt a szervezetünkbe.

ÖSSZEGZÉS

Elégedettség. Ezt érezzük, ha a Parodontax új fogkrémjére gondolunk. Örülünk neki, hogy a gyártó rugalmasan igazodik a piaci igényekhez, hiszen lehet bármennyire jótékony egy fogkrém, ha az emberek nem szeretik tartósan is használni. A Parodontax bebizonyította alkalmazkodó készségét, s azt gondoljuk, ez tovább erősítheti a márka pozícióját a piacon.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5

Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Sodium Bicarbonate, Aqua, Glycerin, Alcohol, Cocamidopropyl Betaine, Krameria Triandra Extract, Echinacea Purpurea Flower/Leaf/Stem Juice, Aroma, Xanthan Gum, Chamomilla Recutita Extract, Commiphora Myrrha Extract, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Salvia Officinalis Oil, Mentha Piperita Oil, Mentha Arvensis Oil, Limonene, Linalool, CI 77491. Nátrium fluoridot tartalmaz 0,31%, w/w (1400ppm fluorid).

Item added to cart.
0 items - Ft