Kipróbáltuk: Oral-B Pro-Expert szájvíz – Középszerű profizmus

A szájvizekkel szemben egyelőre nincsenek olyan szerteágazó igényeik az embereknek, mint a fogkefékkel, fogkrémekkel kapcsolatban. A többség nem a fogszuvasodás elleni védelmet vagy a fogérzékenység megszüntetését várja a szájvizektől; inkább a friss lehelet és a fertőtlenítő hatás miatt népszerűek az öblögetők. Az Oral-B Pro-Expert szájvíz épp egy ilyen általános használatra szánt, átlagos termék.

oral-b pro-expert szajviz

GYÁRTÓ: Procter & Gamble

KÜLLEM

(X) hirdetés

pro-expertAz Oral-B Pro-Expert szájvíz üvegének formatervezettsége hagy némi kívánnivalót maga után, nekünk valahogy nem harmonizál egymással az üveg és a kupak formája, és valójában nem kelt magáról olyan „profi” benyomást, mint amire az elnevezés is utal. A Procter&Gamble óriásvállalat a Pro-Expert, azaz szakértő termékcsaláddal próbálta meg összerendezni a Blend-a-med és az Oral-B termékeket, megjelölve vásárlóinak azokat a termékeket, amik szakértő tudással készültek. /Ugyanebből a termékcsaládból korábban a Blend-a-med Pro-Expert All in One fogkrémet már kipróbáltuk./ Hogy ez inkább csak marketingfogás, vagy tényleg minőségbeli különbségekről beszélhetünk, már vitatható, ki-ki döntsön a saját tapasztalatainak megfelelően.

Az Oral-B Pro-Expert szájvizen első ránézésre (mondjuk a boltban állva) vajmi kevés magyar szót olvashatunk, persze, ha már hazavittük, és a hátsó címke első rétegét lehúztuk, akkor egy rakás hasznos információval látnak el minket. Angolul nem értők épp ezért első látásra lemaradhatnak azokról az információtöredékekről, hogy alkoholmentes és fluoridmentes termékkel van dolguk, vagy hogy a termék időszakosan elszínezheti a fogakat. A vásárló szereti a meglepetéseket, nem igaz…?

MINŐSÉG

(X) hirdetés

Az Oral-B Pro-Expert összetevőinek megválasztása nem a legrosszabb, bár egy profinak kikiáltott termék alkotói ennél kicsit lelkiismeretesebben is szelektálhatnák az alapanyagokat. Bár nincs benne alkohol, ami nem szárítja a szájüreget és nincs benne fluorid sem, ami egyeseknél előnyt, másoknál hátrányt jelent, néhány alapanyag, mint például a kék színezék vagy a cetilpiridnium-klorid, nem tartozik mindenki kedvencei közé, noha az Oral-B Pro-Expert szájvíz baktériumölő hatása épp az utóbbi anyagban rejlik (gyakran használják seb- és torokfertőtlenítőkhöz is).

A gyártás során felhasznált műanyagok minősége nem okozott csalódást, a biztonsági kupak pedig olyan figyelmesség, amiért minden kisgyermekes szülő hálás lehet.

oralb pro expert szajviz

HASZNÁLHATÓSÁG

Két okból szerethető igazán az Oral-B Pro-Expert szájvíz: az egyik a kellemes, alkoholmentes aroma, amitől az ember nem akarja három századmásodperc után kiköpni a szájvizet – a szegfűszeges-fahéjas ízű szájvízzel zavartalanul öblögethetünk. A másik, amiért megszerettük a terméket, az a hosszan tartó hatás – a csomagoláson 12 órányi frissességet ígérnek, ami lehet, hogy egy kicsit túlzás (mondjuk, ha alvással töltjük ezt az időt, akkor még igaz is lehet), de nap közben is tartósan érezhetjük az aromát. Éppen ezért nem célszerű közvetlenül étkezések előtt használni, mert legyen szó bármilyen ízletes ételről, nem tudjuk majd értékelni a szájvíz miatt.

BESZEREZHETŐSÉG

A Blend-a-med termékekhez hasonlóan az Oral-B is elég jó lefedettséggel rendelkezik: a drogériákban, online áruházakban szinte biztos, hogy találunk belőle, kisebb üzletekben inkább szerencse kérdése a beszerezhetőség.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nekünk egy drogériában 1349 Ft-ért sikerült megvásárolni az 500 ml-es kiszerelésű Oral-B Pro-Expert szájvizet, ami nem mondható olcsónak. Természetesen vannak ennél drágább konkurensek is, mi a tapasztalataink alapján azt mondjuk, hogy bár nem csinálunk vele rossz üzletet, vannak ennél jobb ár/érték arányú termékek is.

oral-b pro expert

ÖSSZEGZÉS

Ha valaki egy elfogadható minőségű, fluorid- és alkoholmentes, kellemes és hosszan tartó aromájú szájöblögetőt keres, akkor ezzel a termékkel jól fog járni. Nem nyűgözött le minket teljesen, nem köteleztük el magunkat mellette egy életre, de nem is sajnáljuk a tesztidőszakot, ami alatt rendszeresen használtuk az Oral-B Pro-Expert szájvizet.

Küllem: 5/3
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/3

Összesen: 5/3– KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Aqua, Glycerin, Aroma, Cetylpyridinum Chloride, Ploxamer 407, Methylparaben, Sodium Saccharin, Cinnamal Propylparaben, Eugenol, Cl 42090.

Item added to cart.
0 items - Ft