Kipróbáltuk: Oral-B Essential Floss fogselyem – Sikamlós téma

Vannak olyan vásárlók, akiket csak a termékek ára érdekel – minél olcsóbb, annál jobb, így több pénz marad másra. Ez a hozzáállás különösen igaz lehet a magyar lakosságra, ha szájápolásról van szó. Nem sokat költünk rá, pedig elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy épségben megtarthassuk fogainkat. Miután a sorokat olvasván valaki elhatározza, hogy igenis többet ad a szájhigiéniára, az nyomban be fog szaladni az első útjába akadó szupermarketbe vagy drogériába és választ egy terméket. Aztán meglepődik, hogy milyen drága egy fogkefe, fogkrém vagy fogselyem. Igen, az. Főleg, ha nem a terméket, hanem a márkanevet kell megfizetni.

HÁTTÉR

Ismét egy nagy múltú vállalattal találjuk szembe magunkat: az államokbeli Oral-B márkát 1945-ben dr. Robert Huston fogorvos alapította. Márkanevében a „B” az angol kefe (brush) kezdőbetűjére utal. Első termékük az Oral-B 60 nevű fogkefe volt – az első fogkefe, ami lekerekített végű sörtékből állt. Azóta a piacon szinte nincs is olyan, aki ne ilyen szálakból építené fel fogtisztítóit. Mára termékpalettájuk is kiszélesedett: kézi és elektromos fogkeféik, fogkrémjeik, szájvizeik, fogselymeik világszerte elérhetőek és kedveltek. 2006 óta a cég a Procter & Gamble csoport tagja.

(X) hirdetés

„Szeretnéd kipróbálni ezt a fogkefét?” – Olvashatjuk az Oral-B 60 korabeli reklámjában.

KÜLLEM

Az Oral-B tervezői jó munkát végeznek. A gömböc alakú fogselyem igazán jól néz ki, kellemes kézbe venni, formatervezett. Európa nagy részén és az Államokban is ezt forgalmazzák, az Egyesült Királyságban valamiért szögletes dobozban árulják, mindenesetre nekünk ez jobban tetszik.

Melyik a szimpatikusabb?

MINŐSÉG

(X) hirdetés

Az Oral-B Essential Floss fogselyem minősége elfogadható. A mentás selyem jó, csak szerintünk túlságosan viaszos, viszont pont emiatt nehezen szálasodik ki, ami üdvös. Az illesztések és maga a doboz korrekt, azt viszont több dobozt kipróbálva is megállapítottuk, hogy eleinte nehezen lehet kinyitni , de ha egy kicsit bejárattuk, nincs gond vele.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Bármennyire meglepő volt nekünk is, ezt az Oral-B fogselymet nem jó használni. Nagyon csúszik a szál, amitől az ujjaink közé feszített fogselyem folyamatosan elmozdul, nem lehet úgy feszesen tartani, hogy közben az ujjainkra tekert selyem ne akarjon elcsúszni a helyéről. A már feltekert rész egy idő után rendszerint meglazul és letekeredik, ami nem csak kellemetlen, de idegesítő is. Mindez a túlzott viaszosság miatt van, s bár mi magunk is a viaszos fogselyem hívei vagyunk, ez azért túlzás. Emiatt persze könnyen becsúszik a selyem a fogközeinkbe, de az állandó elmozdulás miatt mégsem annyira könnyű vele megtisztítani a fogközeinket. Egy idő után azt vettük észre, hogy nagyon kevés időt töltöttünk el egy-egy fogközzel, csak hogy siessünk, le ne csússzon a fogselyem az ujjainkról. Most akkor a termék van értünk vagy fordítva?

Gondolkoztál már rajta, hogy neked épp mi lehet a fogközeidbe szorulva?
Nem csak kis dolgok szorulnak a fogaink közé. – Oral-B Essentials reklámok

 

BESZEREZHETŐSÉG

Az Oral-B Essential egy könnyen beszerezhető fogselyemnek számít, gyógyszertárakban, drogériákban, szupermarketekben és online áruházakban is árulják.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nehézkes használhatósága még megdöbbentőbbé teszi az árát; ezt a terméket ugyanis csak ritkán kapjuk meg 1 000 Ft alatt. Ugyanúgy 50 méter található a dobozban, mint más gyártóknál, de van, aki jóval olcsóbban (akár fele ennyiért) sokkal jobb és hatékonyabb terméket kínál. Szerintünk nincs arányban a termék ára és a használhatósága.

 

ÖSSZEGZÉS

1000 Ft. Rengeteg mindent vehetünk ennyi pénzért: egy pizzát, egy fürdőbelépőt, öt gömb fagyit, egy magazint, egy könyvet, egy vázát, vagy vacsorát a családnak. Miért költenénk el ennyi pénzt egy fogselyemre? Az Oral-B Essential Floss fogselymet kipróbálva a kérdés továbbra is megválaszolatlan marad…

Küllem: 5/5
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/2

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

Hogyan értékelünk? 

 

Item added to cart.
0 items - Ft