Kipróbáltuk: Oral-B 3-Effect Natural Fresh – Márkás fogkefét ennyiért?

A tesztelésre szánt termékek kiválasztásakor szándékosan szoktunk élelmiszerboltokba vagy szupermarketekbe is betérni, hiszen az átlagos vásárló sem fog kizárólag drogériákban vagy gyógyszertárakban vásárolni. Ahhoz ugyanis speciális beállítottság szükséges, hogy valaki külön köröket fusson egy-egy ilyen termékért. Úgy képzeljük, az örökké rohanó háziasszonyoknak nincs idejük folyton szaküzleteket felkeresni, hogy vegyenek egy kis fogkrémet, inkább fogják és két csomag liszt között bedobják a kosárba azt is. Így bukkantunk mi is az Oral-B dupla csomagolású, 3-Effect Natural Fresh fogkeféjére, méghozzá döbbenetes áron.

Mi sem tudjuk, hogy lehet, de pontosan 439 Ft-ot fizettünk a dupla csomagolású Oral-B fogkefékért egy élelmiszerboltban, tehát 220 Ft-ért adtak egyet. Két márkás médium fogkefét, indikátor szálakkal és közepes keménységéhez képest tűrhető sörteminőséggel…? Nem túlzás ez néhány zsömle áráért? De az, és ezt a kipróbálás után sem gondoljuk másképp.

 

HÁTTÉR

(X) hirdetés

Az Oral-B hátterével egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk, így ebbe most nem mennénk bele részletesen. Azt azért tudnunk kell, hogy 2006-ban az addig önálló márka beolvadt a Procter & Gamble csoportba, ami babaápolási termékek, háztartási tisztítószerek, de még elektromos készülékek forgalmazásával is foglalkozik, tőke tehát van a cég mögött. Házon belül találjuk a Blend-a-med márkát is, ám ez ne zavarjon össze senkit, hiszen míg Oral-B név alatt kizárólag elektromos és manuális fogkeféket valamint fogselymet találunk, addig a Blend-a-med felirat csak fogkrémeken olvasható. Így a két brand jól kiegészíti egymást anélkül, hogy konkurensek lennének.

Tetszetős megjelenés, alacsony ár – ilyen is van.

 

KÜLLEM

Az Oral-B esztétikai megoldásaival eddig sem volt problémánk, ezután sem lesz. A Natural Fresh, azaz „természetes frissesség” jelzővel illetett fogkefén valóban a természetet látjuk visszaköszönni, méghozzá ízléses virágminták formájában. Nagyon kellemesek a színek, a termék csomagolása átlagos. A sörték is vegyes színűek, bár szerintünk tényleg csak a színük más, se tapintásra, se fogmosás közben nem vettük észre, hogy puhábbak vagy épp keményebbek lennének az eltérő színezetű szálak.

(X) hirdetés
Stílusos virágminta a fogkefe nyelén.

 

MINŐSÉG

A termék minőségében sem találunk olyan égbekiáltó hibát, igényesen tervezett és kivitelezett médium fogkefe ez, amit ráadásul indikátor szálakkal gyártanak. Ez azt jelenti, hogy a fogkefe sörtéinek vége a rendszeres használat következtében elhalványul, ezzel jelezve tulajdonosának, hogy itt az ideje a fogkefecserének. (Ezt a megoldást a márka elektromos-fogkefe részlegéről már ismerhetjük.) Roppant jóleső figyelmesség ez, főleg azért a kétszáz forintért.
A fogkefe fején találunk nyelvkaparót is, ami valljuk be, felesleges rá. Ezzel az érdekes, ám felettébb haszontalan formájú nyelvkaparóval ugyanis esélytelen, hogy lepucoljuk a nyelvünkről a lepedéket.
Bár közepes keménységű fogkeféről van szó, annyira mégsem durva vele a fogmosás, mint más, hasonló kategóriás termékkel. Mi egy kicsit sűrűbb sörtét el tudnánk képzelni a fejre, ha valami, hát ez hiányzott belőle.

Sűrűbb szálaknak azért jobban örülnénk.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Először is szögezzük le, mi jobban szeretjük a puha sörtéjű fogkeféket, s emiatt mindig úgy érezzük a médium fogkefék használatakor, hogy többet árthatunk az ínyünknek, mint amennyit használunk a fogainknak. Ha azonban valaki a közepes keménységet részesíti előnyben, az valószínűleg meg lesz elégedve ezzel a darabbal is.
A csomagolás illetve a gyártó honlapján olvasható információk szerint a névadó „3-Effect”, azaz hármas hatás egyrészt a hullámos sörték, másrészt a nyelvkaparó, harmadrészt pedig a fogíny kíméletes tisztítása miatt jogos. Ezt azért megkérdőjeleznénk. A hullámos sörte meg az alapos tisztaság közötti összefüggés még így-úgy érthető is, de se a nyelvkaparó hatékonysága sem pedig a kíméletesség nem annyira jellemzőek erre a fogkefére.
Inkább maradjunk annyiban, hogy hatékony, hiszen médium fogkefe, ami megfelelő alkalmazás mellett eredményesebben távolíthatja el a lepedéket a fogainkról, mint egy puha sörtéjű termék.

A nyelvkaparó érdekes formájú, ám teljességgel haszontalan.

 

BESZEREZHETŐSÉG

Nem drogériában, nem is szupermarketben, hanem egy hétköznapi élelmiszerboltban vásároltuk meg a terméket. Ez persze nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a többi helyen is beszerezhető. A világhálón keresztül önmagában aligha üzlet megvenni, hiszen a postaköltség kétszer annyi, mint maga a termék, ettől eltekintve viszonylag könnyen hozzájuthatunk a fogkeféhez.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Általunk vásárolt fogkefe még nem érte meg így az árát, mint ez. De most tényleg, kétszáz forint..? Az interneten keresgélve a legtöbb helyen szintén ezt a dupla csomagolást találtunk, ugyanúgy 450-500 Ft körüli áron. Tehát akkor a hír igaz: lehet ennyi pénzért elviselhető minőségű és értékű fogkefét gyártani.

Hullámos sörték a fogak vonalához igazodva.

 

ÖSSZEGZÉS

Bár néha szkeptikusak vagyunk a médium fogkefékkel, meg főleg az olcsó termékekkel kapcsolatban, az Oral-B 3-Effect Natural Fresh erre most szépen rácáfolt. Aki nem szeret sokat költeni ilyesmire, annak tiszta szívből ajánljuk, alsó kategóriában ugyanis ez eddig a legjobb termék, amit kipróbáltunk. Aki jobban odafigyel és lelkiismeretesebb a szájápolásban, az tudja, hogy ennél léteznek sokkal jobb áruk is, de otthoni vésztartaléknak vagy egy utazás alkalmával ez is jó szolgálatot tehet.
Annak pedig kifejezetten örülünk, hogy hazánkban, ahol egyelőre nincs akkora kultúrája a szájápolásnak, ott egy gyártó hajlandó alacsony áron jó terméket kínálni. Innentől nem szabad arra hivatkoznunk, hogy a szájhigiénia pénz kérdése.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/4– JÓ

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft